
Ingrediënten
(voor 2-3 personen):
250 g spaghetti
250–300 g champignons (wit of bruin), in plakjes
1 kleine ui, fijngesneden
1–2 teentjes knoflook, fijngehakt
200 ml room (of kookroom)
50 ml groentebouillon (optioneel voor meer smaak)
2 eetlepels olijfolie of boter
zout en peper
Verse peterselie of bieslook (gehakt)
Optioneel: wat geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
Breng eerst een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de spaghetti al dente. Giet de spaghetti af en bewaar een deel van het kookvocht (ongeveer 1/2 kopje).
Verhit olijfolie of boter in een grote koekenpan terwijl de pasta kookt.
Fruit de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg dan de champignons toe en bak ze 5-7 minuten op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn.
Blus af met room (en eventueel groentebouillon). Breng op smaak met zout en peper.
Laat ongeveer 5 minuten sudderen, tot de saus iets dikker wordt.
Als hij te dik is, roer er dan nog wat pastawater door.
Voeg de gekookte spaghetti direct toe aan de pan en meng goed met de saus.
Breng eventueel op smaak met zout, peper en Parmezaanse kaas.
Bestrooi met vers gehakte peterselie of bieslook en serveer.
