
Tomatenkomkommer-avocadosalade met mozzarella en basilicumpesto is een
gezond recept boordevol voedingsstoffen en verse ingrediënten! Perfecte lente- en zomersalade! Serveer hem als bijgerecht of als complete maaltijd! Dit recept is gemakkelijk van tevoren te maken en is perfect voor bij de bbq, picknicks of gewoon op een drukke dag waarbij het eten nog wel eens op een tweede plaats komt te staan.
Kleine, verse mozzarellaballetjes zijn heerlijk in combinatie met advocado in deze makkelijke salade met rode en gele cherrytomaten, komkommers en rode uien. De dressing voor deze tomate-komkommer-advocadosalade is een supermakkelijk te make: men verse basilicumpesto met citroensap! Basilicumpeso is een perfecte saladedressing, want het zit boordevol olijfolie.
Gezonde zomersalade
Een van de vele redenen waarom ik van de zomer hou, is dat het de perfecte tijd van het jaar is om salades te maken. Ik heb allerlei salades gemaakt, waaronder mijn favoriete bietensalade met spinazie, geitenkaas, cashewnoten en aardbeien-spinaziesalade . Nou, nu heb ik er weer een favoriet bij! Dit recept schreeuwt gewoon zomer! Ik gebruik graag rode en gele cherrytomaatjes (elk doormidden gesneden), komkommerblokjes en avocadoblokjes in deze salade, omdat ze een natuurlijke kleur geven en er prachtig uitzien met de kleine verse mozzarellaballetjes en andere in blokjes gesneden ingrediënten. Zo makkelijk te maken! Meng alle ingrediënten door elkaar, hussel met een simpele basilicumpestodressing en de salade is klaar!
De ingrediënten
- ½ pond rode kerstomaatjes of druiventomaatjes, gehalveerd
- ½ pond gele cherrytomaten of druiventomaten, gehalveerd
- 2 avocado’s, in blokjes gesneden
- 1 komkommer, in plakjes
- ⅓ kopje rode ui, in blokjes gesneden
- 225 gram kleine verse mozzarellakaasballetjes
Hoe maak je een makkelijke saladedressing met basilicumpesto?
Mijn favoriete dressing voor salades is gewoon olijfolie. Daarom is basilicumpesto (met olijfolie als ingrediënt) een perfecte dressing voor mijn avocadosalade.
- Om de dressing te maken, meng je verse basilicumpesto (ik gebruikte ¼ kopje) met 1 eetlepel citroensap.
- Voeg de dressing toe aan de salade en breng de salade op smaak met zout en peper.
Vroeger maakte ik altijd mijn eigen basilicumpesto, maar tegenwoordig kun je in de winkel ook hele goede, verse basilicumpesto kopen. Voor deze avocadosalade heb ik dus gewoon kant-en-klare basilicumpesto gebruikt.
Wat erbij te serveren
Veel gegrilde vleessoorten , zoals gegrilde kip, gegrild varkensvlees en gegrild of geroosterd lamsvlees, passen uitstekend bij deze salade. Omdat deze avocadosalade een typisch mediterraan gerecht is, is elk mediterraan hoofdgerecht geschikt. En vergeet de vis niet , zoals zalm of forel .