8 gedachten over “Een hart moet je luchten

 1. Goedemorgen Maria, ik wil jouw maandelijkse nieuwsbrief graag blijven ontvangen.
  Je vroeg te reageren, maar ik kon niet helemaal vinden waar dat moest.
  Sterkte met alles de komende tijd. Mijn FB account is geblokkeerd dus helaas kan ik je daar niet meer volgen. Misschien dat ik t.z.t. een nieuw account maak.

 2. Dit is mijn reactie op jouw stuk:

  Via deze weg lucht ik mijn hart ook:

  Ook ik heb deze stoorzender een aantal maanden terug een e-mail gestuurd, met de vraag waar ze eigenlijk mee bezig is de verkopen van “gewone” zakjes die heel veel verzamelaars in hun dubbelen bak hebben.

  Maar deze mail hielp niet, ze vond zichzelf een groot succes. Evenals diverse mails van andere verzamelaars en diverse mededelingen op Facebook. Deze stoorzender vindt zichzelf geweldig.

  Ook ik zet lang niet altijd meer direct mijn nieuwe zakjes op LastDodo, voorheen Catawiki, of ze worden direct aangevinkt, of dezelfde of volgende dag worden ze aangeboden.

  Verder was het mij ook opgevallen, dat als Maria een thee-review schrijft, deze zakjes een fractie later te koop worden aangeboden. Ook zakjes die je alleen als bedrijf bij diverse firma’s kan kopen, dus niet als particulier.

  Van één bedrijf kreeg ik al een aantal jaren zakjes toegestuurd, als zij nieuwe hadden, had een leuk contact met dit bedrijf. Ook dit is gestopt, de reden kunt u wel raden.

  Inmiddels zijn er heel wat verzamelaars die haar handelen ook niet op prijs stellen, maar doorgaan doet ze, zoals al gemeld, zelfs AH zakjes worden te koop aangeboden.

  Deze nieuwe AH zakjes heb ik te ruil, en ruilen doen ze, wat het leuke is, ik heb er heel veel mooie en nieuwe zakjes voor terug, allemaal geruild!! En ik ben er nog steeds mee aan het ruilen.

  Toen ik eind 2008 in de wereld belandde van theezakjesverzamelaars voelde dit heerlijk. Mijn eerste beurs in Assen in 2009, was een feestje, ik die dacht niets te kunnen ruilen, ruilde op deze dag ruim 200 zakjes. Nog vele beurzen volgden en nog steeds ga ik naar beurzen, mede om de leuke contacten, de gezelligheid, om lekker bij te praten en natuurlijk ook ruilen.

  Er gaat rond dat er op beurzen veel kapotte en vieze zakjes zijn, nou daar ben je zelf bij, je ogen open houden en niet als een blinde zakjes pakken uit bakken of mappen. Ik heb daar geen last van, soms heb je wel eens een niet zo mooi of doorgesneden zakje, dat is pech hebben en op de beurs niet goed gekeken.

  Beginnende verzamelaars helpen we door ze zakjes te geven, zo ben ik in het begin ook geholpen en met mij vele andere beginnende verzamelaars. Zo kregen we ruilmateriaal.

  Op vakantie in Duitsland, Frankrijk of een ander land, natuurlijk kopen we daar theezakjes.

  Een doosje van 20, levert je bij ruilen 19 nieuwe zakjes op en 1 natuurlijk voor jezelf.

  En kan je zelf niet op vakantie om allerlei redenen, vraag dan familie, vrienden, kennissen, buren of collega’s of ze aan je willen denken als ze in buitenland of eigen land zijn. Moet je eens kijken wat er vaak meegebracht wordt.

  Zo kom je ook aan ruilmateriaal en niet door alle “gewone” zakjes maar te kopen, als beginnend verzamelaar.

  Onze stoorzender zal niet ophouden met haar praktijken, dan kan alleen gestopt worden als men niet meer bij haar koopt.

  Aan iedere transactie wordt verdiend, dat is voor al het werk wat onze stoorzender hier aan heeft, maar ze is zelf begonnen met deze verkopen en heeft geen bedrijf.

  Is dit om haar kosten te dekken van alle verzamelingen die ze al heeft opgekocht???’

  Iedere hobby kost geld, maar dat moet je niet terug halen bij je mede-verzamelaars!!

  Onze stoorzender komt niet meer op beurzen, door nare ervaringen met andere verzamelaars. Aan wie ligt dit, gaan die ogen nog steeds niet open???

 3. Hai Maria,

  Wat mij betreft blijf jij je Tea-a-Maria stukjes sturen hoor, ik lees ze allemaal van de eerste letter tot de laatste punt! Kom mooie theezakjes tegen. Wat zijn er toch ontzettend veel leuke zakjes en steeds weer nieuwe, we blijven zo lekker bezig. Ik vind het wel heel erg jammer en triest dat er momenteel zo’n gedoe is met de zakjes, ik heb sterk het gevoel dat er 2 kampen zijn ontstaan: voor of tegen. Het ontneemt mij wel even de zin om naar een ruilbeurs te gaan. Dat gedoe om een stukje papier, er zijn heel wat belangrijker dingen om je druk over te maken. Laat ieder op zijn of haar manier ruilen, kopen of beide, ieder op zijn of haar manier de verzameling uitbreiden. Zelf heb ik me sinds kort op het ruilen via mail gestort en dat is voor deze digibeet heel wat. Op mijn theezakjeskamer hangen overal briefjes waar op staat hoe ik alles moet doen, mijn kinderen liggen af en toe in een deuk, maar laat mij maar schuiven, ik ben nog bezig via mail met een Megaruil hartstikke leuk.
  Waarschijnlijk komt er binnen afzienbare tijd ook nog een scanner. Ik heb nog heul veul zakjes leidden die niet op Lastdodo staan, die heb ik op alfabet in aparte mappen zitten en als iemand dan dat zakje op Lastdodo zet vink ik het aan. Ik maak dus zéér dankbaar gebruik van het feit dat iemand anders de zakjes er op zet.
  Verder geniet ik ook heel erg van de foto’s van jouw fiets- en wandeltochten. Heb zittend in mijn luie stoel zodoende al veel van Groningen gezien.

  Dus samengevat: ga zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *