Zomer: Con Mini Fusilli

Zomer waar blijf je nu? Of gaat het nu dan toch gebeuren? In elk geval geeft ik nu een platform aan Maddy zodat we
kunnen genieten van een heerlijk zomerse Minestrone soep.

Voor de Italiaanse Ministrone soep bestaat niet éé’n recept, de ingredienten verschillen per streek en seizoen. Wat wel voor alle soepen geldt, je kunt er lekker veel groenten in verwerken.

Ingrediënten:

  • 1 rode uit
  • 1 courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g sperziebonen
  • 10 g peterselie
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 1 el olijfolie
  • 750 ml groentebouillon
  • 690 g Sugocasa Tradizionale (Grand Italia)
  • 200 g Mini Fusilli (Grand Italia)
  • 200 g tuinerwten (diepvries)

1. Snijd de ui in ringen en de courgette in reepjes. Pers de tenen knoflook.
Maak de sperziebonen schoon en halveer ze.
2. Snijd de peterselie fijn en houd apart. Rasp de gele schil van de citroen,
halveer de vrucht en pers hem uit.
3. Verhit de olie in een soeppan en fruit de uit en knoflook. Voeg de
sperziebonen toe en vak 2 minuten mee.
4. Voeg de bouillon, Sugocasa Tradizionale en de mini fusilli toe en
kook 4 minuten.
5. Voeg de tuinerwten, courgette, het citroenrasp en -sap toe en kook nog
4 minuten. Bestrooi met peterselie.

Italianen verwerekn vaak de restjes van de vorige dag in de minestrone.
De perfecte nog waste-soep.

Bereidingstijd 20 minuten, voor 4 personen.

Foto @Maddy Andriesse-Moerland
.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − zeventien =