Vrijheid, waar blijf je nu?

Langzaam aan zouden we weer in een wereld komen zonder lockdowns, mondkapjes en andere beperkingen. Maar o wat had ik toch mijn twijfels. Zou dit allemaal wel zo snel kunnen omdat men iedereen een mooie zomer had beloofd. Zou dit wel goed gaan? Nou na het eerste weekend waren mijn twijfels weg bij het zien van feestende meute in disco’s, tuinen die de halve nachten vol zaten met lallende mensen en parkeerplaatsen vol met auto’s omdat men weer massaal richting Ikea’s, bouwmarkten en andere locaties wilde gaan. Dit werd vragen om moeilijkheden.

We zijn amper 3 week verder en het is een drama, de besmettingen lopen op, vakanties kunnen voor velen niet doorgaan omdat het ook elders in de wereld weer volop te maken heeft met besmettingen. Maar moet ik nu alleen de jeugd de schuld geven? Ja en nee, zij waren het natuurlijk die alleen maar aan feesten dachten toen er weer van alles mogelijk was. Maar het is ook nee, want ik had er niet aan moeten denken dat ik tijdens mijn jeugd meer dan 1 jaar niet op stap had kunnen gaan. Man o man, dan was het huis te klein geweest want ik moest toch echt meerdere keren per week de hort op. Dus het is zo begrijpelijk dat men er uit wilde gaan.

Gelukkig lopen de ziekenhuizen nog niet vol en dat moet ook zeker niet gebeuren. Alleen hoor ik het nu goed dat de mensen die er liggen ook nog eens de personen zijn die bewust geen vaccinatie hebben genomen? Hier heb ik dus wel mijn twijfels bij. Men is gelukkig vrij om te kiezen in dit land, maar moet nu 3/4 van het land weer leven met beperkingen omdat deze groep geen prik wil? Zij hebben gekozen wat hun het beste lijkt maar het kan toch niet zo zijn dat het merendeel nu weer zich moet aanpassingen aan de minderheid.

Ik wil vrij zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 3 =