with Edgar

Enige tijd terug werd ik geattendeerd op een deel, like en win actie op Facebook met als prijs een doos verschillende theesmaakjes van ‘with Edgar”. Nu ben ik natuurlijk fanatiek theedrinker en dan doe je uiteraard mee aan dit soort leuke acties. Met als resultaat dat ik nooit iets win. Maar wat schetst mijn verbazing, ik was de winnaar van 1 doos thee. Enkele dagen later lag het reeds bij mij in de brievenbus en het grote genieten kon beginnen. met de belofte dat ik alle smaakjes zal reviewen.

Als eerste nam ik de de Assam. Hou namelijk van thee met een uitgesproken theesmaak en dat kan ik hierbij hopelijk wel verwachten. Thee in een thee-ei, kokend water in een theepot en ja hoor, de kleur van het water veranderde gelijk in een mooie bruine kleur. Oeps hier ging het dus even mis, de kleur werd wel heel snel donkerder en na 2 minuten heb ik de thee-ei uit het water gehaald. (later zag ik pas het briefje in de doos dat elk zakje genoeg was voor 3 liter heerlijke thee). Omdat ik het niet al te lang had laten trekken, kreeg ik een heerlijke zwarte thee en dan gelijk een pot vol. Niets is er leuker dan op een zaterdagmiddag, op de bank, boek in de hand en een pot thee. Aanrader. Maar volgende keer dus half zakje voor een lekkere pot thee.

De 2de die ik ging drinken was de Ginger zinger, zoals ik al eens eerder schreef, sinds enige tijd ben ik nogal in de ban van gember thee, vaak zie je dat in combinatie met citroen waardoor de gember smaak iets afvlakt. Zo niet bij de thee van “with Edgar”, Dit keer half zakje in een pot met dikke liter water en wat kwam me daar een heerlijke thee te voorschijn, mooie kleur en mijn keuken begon gelijk te ruiken naar gember. Nu kennen wij gember hier in het noorden uiteraard vanuit de Groninger Koek en daar was deze thee dan ook het beste mee te vergelijken. Heerlijke thee met een sterke gembersmaak. Voor mij fantastisch maar je moet er van houden.

Dan is het tijd voor de Oolong be Strong, hier hoef ik weinig over te vertellen, een van mijn lieveling-thee-tjes en hij is echt geweldig. Eén derde van de inhoud in mijn nieuwe theepot, even laten trekken en ach, mijn zaterdagmorgen met krant en pot thee kan niet meer stuk. Helaas is dit wel de laatste van mijn favorieten en nu gaan we over in de theesoorten die mij iets minder bevallen en ik amper drink. Dus Edgar laat me verrassen.

Een thee die ik eigenlijk nooit drink aangezien ik hem wat bitter vindt is de Detox, de vraag is dus wat kan ik verwachten. 4 minuten heb ik 1/3 deel van het zakje laten trekken en een mooi zacht kleurtje vult mijn theepot. Ben dapper dus geen glas water in de buurt om de smaak weg te spoelen. Maar wat een verrassing, een heerlijk zachte thee doet mij het glas zonder nasmaak opdrinken. Voor ik het weet is mijn theepot leeg. Aanrader en wellicht wordt ik nog eens superslank door de Detox van with Edgar.

Dan zijn we toegekomen aan de Nuts 4 nuts, de naam doet me het ergste vrezen, thee met noten? Ik heb eerst de thee eens op een schoteltje gelegd om te kijken wat er in zit, zie nergens theeblaadjes maar alleen noten, groenten en appel. Wel lekker om zo te proeven wat er in het zakje zit. Maar dan is het natuurlijk tijd om er thee van te zetten. Wouw, dat wordt een verrassing, ik ruik de appel en proef…….een allerheerlijkst kop thee (zonder thee). Ik kan hier veel over vertellen, maar dit zou deze thee te weinig eer geven. Hier is maar 1 ding mogelijk, ga naar de site van with Edgar en bestel 50 gram van deze thee en ga zelf proeven.

Op een dag wanneer ik behoorlijk verkouden ben en amper stem bezit, weet ik dat een kop thee wonderen kan doen, vaak neem ik dan een thee met citroengras en bevalt me dan prima. In de doos van with Edgar zie ik een Spiced Lemongrass, lijkt me dus een prima idee om deze juist vandaag te drinken. Ik zet hem op de wijze die ik met dit merk steeds doe, water net niet aan de kook en 5 minuten laten trekken. Een mooi geel kleurtje lacht me toe. De eerste slok is gelijk een beste en de “Spiced” giert me door mijn keel. Prima thee maar erg spicy en daar moet je van houden. Zelf hou ik hier wel van maar kan me ook voorstellen dat menigeen dit niet echt een lekkere thee zal vinden. Voor mij wel een dikke 8.

Keelpijn, dan is gelijk de Masala Chai ook een prima aanrader, man man, hij brand in je keel. De smaak blijft heel erg lang je tong strelen, maar je moet er wel van houden, het is gewoon een scherpe thee. Lekker? Ja zeer zeker, hier hou ik dus wel van. Dit gaan we dus zeer zeker vaker drinken. Maar laat hem niet te veel afkoelen, hij word dan nog scherper en wat mij betreft niet lekker meer, vandaar heet drinken.

Dan nemen we de Green tea and fruit, weet eigenlijk nooit wat ik met groene thee aan moet, de een is enigzins te pruimen, de ander ronduit smerig. De inhoud van het zakje ziet er goed uit, grove stukken theebladeren  en fruit. Ziet er aantrekkelijk uit, dus wederom weer 1/3 deel van het zakje in mijn theepot, even goed laten trekken en……..een heerlijke thee. Zowel warm als koud een echte aanrader.

De laatste die ik probeer te drinken is de Sencha, bewust als laatste, want ik ben geen liefhebber van deze Sencha. Maar gelukkig, smaken verschillen en wat de een niet moet, daar is een ander dol op. Helaas is ook deze Sencha thee niet aan mij besteed, niet warm, niet lauw, niet koud. Gewoon niet mijn ding maar gelukkig heb ik een collega die dit heerlijk vindt en ik erg blij maak met de rest van het zakje.

Mijn algemene conclusie van de thee van “with Edgar”, een aanwinst op de Nederlandse markt voor mensen die van thee houden. Echte thee, geen verpulverd theepoeder in een zakje maar duidelijk zichtbare theebladeren en overige ingrediënten. Voor meer informatie en uiteraard de mogelijkheid tot bestellen van deze thee, ga naar http://www.withedgar.com/   of ga naar hun Facebook pagina https://www.facebook.com/withedgar/

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + vijf =