En de verliezer is…..

Heel Nederland gaat, zoals ik al wel had verwacht, weer los met het geklaag. Deze keer is het de winnaar van het Eurovision Songcontest die een tsunami aan commentaar over zich heen krijgt.
Is het winnend lied mijn smaak? Nee, beslist niet. Is het een terechte winnaar? Ja, beslist wel!
Nu zult u zich afvragen waarom ik van mening ben dat het een terechte winnaar is. Nou, dat is eigenlijk heel simpel. Het volk en vakjury’s heeft namelijk gekozen. Punt!
Tenzij wij allen, net als Donald Trump bij de Amerikaanse verkiezingen, een slechte verliezer zijn en wij massaal gaan twijfelen aan het tellen van de stemmen. Ik mag toch hopen dat wij ons niet tot dat niveau gaan verlagen!
Er zijn her en der wat stemmen niet meegeteld. Dat is spijtig, maar onoverkomelijk. Als het ons Nederlanders al niet lukt om snel uit de coronacrisis te komen, kunnen wij ook niet verwachten dat alles binnen het organiseren van zo’n groot evenement vlekkeloos verloopt.
En wat was het een geweldig evenement. Ik heb af en toe zelfs tranen van blijdschap weggepinkt. Niet voor de 0 punten die onze inzending van het Europese volk kreeg toebedeeld, maar de positiviteit die door de zaal gonsde! Het spatte gewoon van het beeldscherm. Heerlijk!
Eindelijk zien wij, mede door de enorme lichtshow, een beetje licht aan het einde van de tunnel en mag dit geweldig feest een nieuw tijdperk inluiden. Een tijd dat wij allen weer kunnen genieten van de mooie dingen in het leven. Dat we naar het theater mogen, dat iedere muzikant met zijn genre weer volle zalen mag trekken en u naar eigen smaak kunt genieten van uw eigen soort muziek. Want dat is uiteindelijk wat wij allemaal wensen. Genieten van het leven.
Heeft het organiseren van dit evenement veel geld gekost? Jazeker! En dat mag ook! Het heeft Nederland fantastisch op de kaart gezet. Net zoals wij ook ons land op de kaart zetten door veel geld te pompen in voetbalwedstrijden (denk aan de EK en WK, waar overigens veiligheid rond de wedstrijden een vermogen kost) of dat er geld gepompt wordt in wielerrondes, triatlons, Elfstedentocht, Koningsdag, Pinksterfeesten, etc. Ach, ik kan nog wel een tijdje doorgaan. Voor ieder is er wel wat bij. En waar de een van houd, keert een ander zich om. Deal with it! Hekel aan het songfestival? Er zit een knop op je tv… Gebruik die in plaats van mopperen. Het is allemaal niet zo heel erg moeilijk. We maken het ons jammer genoeg wel moeilijk.
Ik feliciteer bij deze de winnaars en wens de verliezers het allerbeste.
Kijk… zo moeilijk is het niet, hoor. Als wij allemaal wat minder zout op iedere slak leggen en elkaar wat meer gunnen, verdienen wij voor onze houding net als de winnaar douze points i.p.v. de teleurstellende 0 punten van het volk.

Good evening, Bonsoir, fijne avond!

Met dank aan Nico Torrenga en kan me volledig in dit verhaal vinden behalve dat ik het nummer van de winnaar wel kon waarderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + 13 =