Voel je rijk

Het was weer eens tijd om de prachtige verzameling Aurikels van Ina te bewonderen. Honderden kleine potjes vol met aurikels, van plantjes die zo klein en breekbaar zijn tot een schitterende dubbele bloemetjes die wel van papier lijken.
Een waar genot om dit in deze tijd van het jaar te bewonderen. Wanneer ik bij iemand ben die zo gepassioneerd over haar verzameling kan spreken dan weet ik als verzamelaar precies hoe dit voelt. Dit is het waar je energie van krijgt en waar je uren en uren naar kunt kijken en mee bezig kan zijn. Verzamelen kost tijd en energie en toch voelt het niet zo, door met iets bezig te zijn waar je hart ligt, geeft het heel veel energie.

Voor mij is iemand die een verzamel hobby heeft als iemand die heel rijk is, rijk omdat je iets doet waar je gelukkig en blij van wordt. Verzamelen zit in je bloed en ik vind het een gemis in je leven wanneer je zoiets moois in je leven moet missen. Verzamelen is hetzelfde als een hobby waar je heel veel tijd in steekt. Schilderen, boetseren, lezen, muziek maken, wanneer je zoiets in je vrije tijd kunt en mag doen, dan ben je rijk. Als ik in goede gezondheid na mijn pensioen ooit mag genieten van heel veel vrije tijd, dan wil ik heel graag gaan schilderen. Nu heb ik daar geen tijd voor en heb ik al teveel leuke dingen in het leven en is er eentje bijgekomen waar wel heel veel vrije uurtjes in gaat zitten.
Ik wandel veel, misschien wel heel veel. Wat als een middel tegen slecht werkende longen begon, is uitgegroeid tot een hobby die ik bijna elke dag wel doe. Gaat dit ten koste van lezen, mijn fuchsia verzameling, mijn liefde voor boeken rondom 40-45 of de theezakjes? Nee hoor, ik doe al deze dingen met heel veel liefde en krijg er energie van om mijn werk uit te voeren.

Dus ik begrijp zo heel goed dat Ina blij en gelukkig wordt van haar plantjes, haar tuin, het lezen, wandelen, fietsen en klein kinderen. Wat heb ik een medelijden met mensen die geen hobby bezitten en niet verder komen dan werken en tv kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 5 =