Boekweitgrutten

Boekweitgrutten, werden voor dat men aan het werk toog, s morgens vroeg gekookt. De pan werd met de gekookte grutten in de bedstee onder de dekens gezet, zodat het kon broeien. Wanneer ze dan tussen de middag thuis kwamen, was het eten klaar en ook lekker warm. Als nagerecht at je karnemelkse pap.

Benodigdheden:
1 pak boekweitgrutten
melk
gesmolten boter
bruine suiker
zout.

Zet de melk op het vuur, strooi de boekweitgrutten in de melk,zodra het kookt, blijf roeren tot ze gaar zijn. Je kunt naar smaak zout toevoegen, schep het op de borden, maak een kuiltje en en daarin de gesmolten boter met de bruine suiker.

Eet smakelijk

Met dank aan Grietje de Vries.
Afbeelding van congerdesign via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien − zes =