Het gekke verzamelwereldje

Verzamelen, denk niet dat je dit kunt leren, het is een virus wat je vaak via je bloedband meekrijgt van je ouders. Bij mij was het mijn vader, die kon alles bewaren, niet eens zo zeer voor zichzelf maar om andere verzamelaars er blij mee te maken. Ondertussen hing bij ons de schuur ook vol met meer dan 50 oude en afgedankte zagen, waren er vele bidprintjes (nu in mijn bezit) en zelfs een stukje hout van 20 cm werd nog bewaard want dit kwam vast nog wel eens van pas.

Mijn theezakjesverzameling gaat ondertussen naar de 70 000 verschillende, exact weet ik het niet omdat ik het nog steeds in 2 verschillende lijsten heb staan, het oude excelbestand die nog steeds groeit omdat ik daar tegenwoordig vaak de zakjes en doosjes plaats die niet iedereen hoeft te zien. De andere nieuwe gaan op LastDodo maar die zijn dus zichtbaar voor iedereen en om mijn verzameling toch exclusief te houden zet ik daar niet alles neer.

Ik ruil dus met heel veel verschillende mensen, uiteraard met de theezakjes verzamelaars, maar ook postzegels worden geruild tegen theezakjes, bierdoppen, bierviltjes en nu heb ik er eentje gevonden die graag streepjescodes met me wil ruilen. Mijn eerste gedachte was, “die is gek”. Maar het blijkt dus dat er bijvoorbeeld codes zijn waarvan de bovenzijde is voorzien van allerlei afbeeldingen. Een snelle blik op een aantal buitenlandse theedoosjes waarin dubbele zakjes zitten, ook theedoosjes bevatten dus wel grappige codes.

Maar er zijn ook verzamelingen, waarmee ik niet wil en kan ruilen. En een van die leuke verzamelingen kwam me afgelopen week tegemoet via Facebook. Een verzameling oude kerstballen. Dit vind ik dus schitterend, ook hier zijn er nog oudjes van mijn moeder, deze geef ik dus niet weg en krijgen elkaar jaar een ere plekje, soms in de boom, dan in een grote vaas en dit jaar op een schaal. Ballen met een verhaal en zoveel waardevoller dan een voor geprogrammeerde boom van een tuincentra. Wiekie, I love it.

Lees je dit en heb je ook een gekke, vreemde of bijzondere verzameling? Laat me dit eens weten, wellicht kunnen we elkaar verder helpen.

One thought on “Het gekke verzamelwereldje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 9 =