1 december

Misschien wel een memorabele dag. 1 december en eindelijk wordt een mondkapje verplicht. Nu ben ik wel zo eerlijk dat ik mijn twijfels heb omtrent een mondkapje aangezien het merendeel waarschijnlijk een smoezelig opgepropt vodje uit de broekzak tevoorschijn tovert. Maar het is toch ook, baat het niet, schaad het niet. In tegenstelling tot de landen om ons heen werd het hier eerst een oeverloze discussie. Zelf loop ik al weken in de supermarkt of andere winkels met een mondkapje en hier in de provincie Groningen zie ik heel veel mensen er mee lopen, zijn we hier dan zo volgzaam? Nee dat denk ik niet, maar het is meer een kwestie van, we willen wel eens af van het hele Corona gedoe en pakken alles aan om dit te bewerkstelligen.

In mijn vrienden-en kennissenkring heb ik toch een aantal mensen die weigeren er een te gaan dragen en die het allemaal maar onzin vinden. Wat zou ik deze mensen graag verwijzen naar een artikel van Bas vd Sluis in Dagblad van het Noorden. Hij heeft een aantal dagen meegelopen op 2 IC afdelingen van verschillende ziekenhuizen en denk dat je dan wel heel anders spreekt. Maar iedereen moet maar doen wat ze zelf denken dat het beste is. Zou wel een mondkapje gaan dragen, € 95,00 boete is een heel bedrag wanneer er een boete wordt uitgedeeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − vijftien =