Kon het maar altijd Zomertijd blijven

Ja ik ben van de zomertijd. De lange avonden in de zomer waarbij het tot 11 uur licht mag blijven. Heerlijk. Dat het in de nacht om 5 uur of 6 uur licht zal worden dat maakt me niet uit, dan heb ik toch mijn ogen dicht.
Maar dan is het weer eind oktober en gaat de klok een uur terug en is het om 6 uur reeds donker en het zal de komende weken steeds eerder donker zijn. Ik start mijn dag in het donker en wanneer ik vrij ben om half 5 dan is het alweer donker. O en dat vind ik zo vreselijk. In de ochtend mag het wat mij betreft best tot 10 uur donker zijn, ik ben dan toch aan het werk. Maar wanneer ik dan vrij zou zijn, dan heb ik nog even daglicht om me heen. Kan ik nog even buiten zijn en wellicht een wandeling maken.

Maar nee hoor, we moeten terug naar de oude tijd, de wintertijd omdat dit in heel Europa zo gaat en wanneer we doen wat de Europese Unie wil, dan zal de zomertijd ook helemaal verdwijnen. Ik ben toch niet de enige die zo ontzettend graag de zomertijd als onze standaard zou willen houden? Snap trouwens wel dat ouders met jonge kinderen het graag in de ochtend eerder daglicht willen zien, kleine kinderen in het donker naar school laten fietsen is nu eenmaal niet iets wat je als ouder graag ziet.

Ach laten we maar weer afwachten, waar hebben we het eigenlijk over. Zomertijd, wintertijd eigenlijk is het gewoon de tijd waar alles om draait.

Afbeelding van Bruno /Germany via Pixabay

2 thoughts on “Kon het maar altijd Zomertijd blijven

  1. Mijn lichaam heeft weken nodig eer het weer gewend is aan dat verzette uur.
    Ik gebruik geen wekker en word altijd om half zeven wakker, op dit moment dus half zes.
    Zo langzamerhand kan het mij niet meer schelen welke tijd gekozen wordt (lichte voorkeur voor wintertijd) áls het maar hetzelfde blijft en niet meer wordt verzet!

  2. Ik vind het heerlijk als het weer eerder donker wordt gezellig met het licht aan en kaarsjes.
    Heb er gelukkig ook geen erg in wat mijn lijf betreft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 4 =