Vorst aan de grond

Eigenlijk heb ik lang zitten twijfelen of ik deze blog wilde schrijven of me maar wijselijk stil zou houden. Ik heb namelijk een heel duidelijke mening over de koning en zijn gezin. Afgelopen vrijdag middag las ik dat de koning en zijn gezin onderweg waren naar hun eigen vakantiehuis in Griekenland. Was hier zo verbijsterend over dat ik a la minute een reactie plaatste op mijn Facebook pagina. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat de premier van ons land oproept tot het in je eigen omgeving te blijven, hooguit 4 personen in huis en meer richtlijnen waar we ons aan moeten houden. Maar Willem en zijn gevolg vertrekken dus doodleuk richting Griekenland. Voor mij maakt het totaal geen verschil of hij nu in een geel gebied zit, in een eigen huis of waar dan ook. Hij zou toch beter moeten weten en niet zijn onderdanen aan allerlei regels te moeten vastleggen en zelf vertrekken? Heeft hij geen voorbeeld functie en moet hij er nu niet zijn als staatshoofd en één zijn met zijn volk?

Nou krijg ik wel vaker een reactie op een bericht van mij, gelukkig heeft iedereen een eigen mening en lees dan ook best vaak dat men ergens anders overdenkt. Alleen dit keer waren de reacties toch wel iets heviger en kwamen ze ook per mail bij me binnen. De pro republiek aanhangers hadden hem misschien liever zien gaan om ook niet weer terug te keren, vele waren het met me eens en waarderen het dat ik dat zo duidelijk zeg en eerlijk en openlijk voor mijn mening durf uit te komen. Maar een aantal gaven toch aan dat ik hem deze vakantie niet gunde, hij er recht op heeft en ik niet moet zeuren. Tsja, hier kan ik dus heel erg weinig mee. Ten eerste gun ik iedereen zijn vakantie, ook hem en zijn gevolg maar nog meer gun ik het de mensen in de zorg, horeca en een iedereen die het op dit moment geestelijk moeilijk heeft omdat het thuiswerken voor velen een straf is. Afgelopen zomer is het merendeel van de bevolking niet op vakantie geweest of is in eigen land gebleven. Hij niet, hij zat in Griekenland zover we weten, want dat mogen we dus eigenlijk ook niet weten door de gekke mediacode die hij heeft ingesteld. Is het dan zo gek dat ik het nu wel heel erg ongepast vindt dat hij al weer het land uit moet? Is er iets mis mee dat hij ook eens gewoon met zijn gezin een fietstocht gaat maken, wellicht de Efteling gaat bezoeken en zich gewoon laat zien aan het Nederlandse volk en laat zien dat hij 1 met het volk is? Heeft hij geen voorbeeldfunctie?

En hoe zit het met Rutte? Hij is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de koning. Kom op zeg, hij had moeten aangeven dat men het nu niet kan maken om naar het buitenland te gaan maar is Willem dan niet oud en wijs genoeg om dit zelf te bedenken dat het volk in opstand zou komen?

Zaterdagavond, de Vorst is aan de grond, allerlei plaatjes, filmpjes en cartoons vliegen over Social Media. Maar ook een foto van het gezin in een busje van Schiphol richting Den Haag. De dames met mondkapjes zoals ook wij behoren te doen. Maar hij……met een verveeld gezicht, zonder mondkapje en wellicht denkend aan dit klootjesvolk dat hem zijn heerlijke vakantie door de neus zit te boren.

One thought on “Vorst aan de grond”

  1. Ik vond het ook zeer onverstandig om in deze tijd vakantie te gaan ‘vieren’, wat ik helemaal erg vind dat ze het Rutte aanrekenen. De vakantievierders hebben hier geen hoge ogen mee gegooid. En ik dacht dat ze alle 5 wel wisten hoe het met ons toegaat. Hebben ook allemaal een telefoon waar van alles op verschijnt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − 1 =