Puutjes

Ik ben vast niet de enige verzamelaar die de afgelopen zomer weinig nieuwe theezakjes heeft ontvangen van vrienden die naar verre oorden waren geweest. Merendeel ging sowieso al niet op vakantie en bleef thuis en genoot van tripjes in de eigen omgeving en kwamen eindelijk tot de ontdekking dat er in eigen land ook heel veel plekken zijn die ze nog nooit hadden gezien. De luitjes die wel vertrokken kwamen vaak ook niet verder dan ergens in eigen land of hooguit naar Duitsland. Dan krijg ik al snel te horen, “er waren we zakjes maar ja, die heb je natuurlijk allemaal al”. Nooit voor me gaan denken want zelfs in eigen land vind ik regelmatig nieuwe zakjes en in Duitsland vindt ik elke keer wanneer ik er kom weer nieuwe zakjes of zijn de zakjes ipv glossy papier nu ineens gewoon papier. Bedankt Meßmer dat jullie ons steeds weer voorzien van nieuwe zakjes en niet te vergeten, heerlijke thee.

Maar er zijn altijd uitzonderingen en zo ging er dus wel iemand uit mijn vriendenkring naar Italië. Ze was al enige tijd terug en afgelopen week zouden we elkaar treffen tijdens een lunch. Maar we waren verstandig en de lunchafspraak werd gecanceld. Beide willen we niet ziek worden en waarom zouden we dan onnodig risico nemen. Daar wil ik verder ook niet zoveel overzeggen, de meningen zijn namelijk nogal verdeeld en ieder moet maar voor zichzelf bepalen wat goed of slecht is. Wij waren het in elk geval eens, geen domme dingen doen.

Enige dagen later komt er dan een dikke envelop bij mij in de bus, altijd spannend om post te krijgen waarvan je eigenlijk niet exact weet wat er in zit. Maar dit is een complete surprise, heel veel nieuwe Lipton zakjes met allemaal verschillende achterkanten, Teekanne die weer eens anders zijn, nieuwe Dallmayr en nog heel veel meer leuke puutjes zoals de schenker van deze zakjes zegt. Hier ben ik dus weer heel erg blij mee en vooral met de leuke Lipton.

Dus bij deze maak ik de afspraak met de dame in Leek, zodra we weer enigzins normaal richting Hoogkerk kunnen komen, dan gaan we deze buit vieren met een heerlijke lunch. Lidy en Geert, heel erg bedankt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − 9 =