Verhalen uit de Tweede Wereldoorlog

Ergens in 2016 hoorde ik als lid van de Historische Kring Menterwolde dat men bezig was met een boek omtrent de oorlog in Zuidbroek en omgeving. Aangezien dit mijn interesse op wekte en ik graag naast mijn werk ook iets wil doen waar ik mijn passie in kon leggen, besloot ik in 2017 toe te treden tot het bestuur. Ik zat dan gelijk wat dichter bij de realisatie van dit boek en wellicht kon ik er een steentje aan bijdragen.

Vele vergaderingen, bijeenkomsten en keiharde besluiten verder was het eindelijk zover, zaterdag 26 september verscheen het boek “Verhalen uit de Tweede Wereldoorlog”. Het kindje van onze voorzitter Janneke, want uiteindelijk was zij de aanstichtster en aanjager van het geheel. Goed gepland in de laatste week van mijn vakantie, zodat ik voldoende tijd zou hebben om de boeken aan de man te brengen. Maar overal waar ik bang van zou kunnen zijn, dit was ik niet voor de verkoop van dit boek. Heb ondertussen genoeg ervaring opgedaan om te zorgen dat noordelingen onze kranten lezen, dus een boek moet zeker lukken. Vriendschap met een uitgever en mijn eigen passie voor dit genre boeken had met geleerd dat dit een appeltje eitje zou worden. Maar ik zit natuurlijk niet alleen in het bestuur en er waren toch wel enige bij die hun bedenkingen hadden of er wel belangstelling zou zijn voor een boek, 75 jaar na dato.

Nou we hebben het geweten, de genodigden van de zaterdag kochten al meer boeken dan verwacht en een verkoop zondag in de kerk van Noordbroek was een stormloop van belangstellenden en de verkoop liep geweldig. Familieleden van omgekomen verzetstrijders kochten er niet 1 maar gelijk meerdere want hun verhaal nu gebonden in een kwalitatief goed boek, ja dat wilden ze in de kast.

We zijn nu enige dagen verder, boeken worden verzonden over geheel Nederland en zelfs naar Zweden. Verkoop in 2 plaatselijke winkels is uitgesteld want de verkoop gaat zo snel dat we nog niet kunnen inschatten wat er over is en of er überhaupt wel wat over is. Tweede druk? Dat zou toch te gek zijn. De laatste weken weinig tijd voor mijn andere hobby maar hoe leuk een theezakje ook kan zijn, dit zal nooit het gevoel kunnen evenaren van het maken van een pakket met 5 boeken en die te verzenden naar iemand in Gelderland.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 3 =