Knooppunten

Enige tijd terug heb ik met een vriendin voor het eerst een fietstocht gemaakt door gebruik te maken van knooppunten. Deze kun je eventueel op borden vinden maar ook door het thuis reeds plannen van een route. Het meenemen van de nummers is dan voldoende en her en der zie je kleine bordjes die je dan kunt volgen.

Nu ik mag genieten van 3 weken vakantie, heb ik dus de tijd om vaker van deze routes te fietsen. Afgelopen woensdag met Pia richting Appingedam, dan richting Garrelsweer, via Ten Post het ‘t Roegwold binnen fietsen. Heerlijk en te samen met het mooie weer van de laatste dagen, betekent dus dat ik vrijdag zomaar in Spijkerboor, Schipborg en Zuidlaren zat. Had ik in het begin nog even bekende wegen maar zelfs in Tripscompagnie werd ik al over onbekende wegen gestuurd.

Maar vandaag was dus helemaal super leuk, richting Scheemda, Nieuw Scheemda en daarna over wegen waar ik nog nooit was geweest op de fiets en sommige helemaal nog nooit. Uiteindelijke kwam ik via een schitterende route in het mooie Termunterzijl. Wat is er dan mooier om op de dijk te gaan zitten en te genieten van de boten die richting het Duitse Emden varen en allerlei zeilboten die ook nog genieten van deze mooie dag.

Daarna komt er een behoorlijke uitdaging, de route die ik terug heb uitgestippeld is eerst onder de dijk door, dan de Breebaartpolder in, Kerkhovenpolder en Reiderwolderpolder. Lange rechte lijnen, zonder huizen en alleen maar eenzaamheid. Soms een boerderij en her en der een trekker op het land. Had eigenlijk geen idee hoe het zou zijn om daar te fietsen. Maar ik kan maar één ding zeggen, dit is zo ontzettend mooi om te doen. Het gevoel dat je helemaal alleen op de wereld bent en je alleen de wind hoort.

Knooppunten, voor wie graag fietst moet echt eens kijken of er iets leuks is, zelfs in bekende gebieden zijn er routes te vinden die je nog nooit hebt gezien.

‘t Waar
Termunterzijl
De Eems, tussen Waddenzee en Dollard
De Fiemel
Akkerranden met bloemen
lang en recht
Dijkdoorgang in de polders
Krommeraken
De in aanbouw zijnde windmolens tussen Scheemda en Zuidbroek

One thought on “Knooppunten”

  1. De routes die je beschrijft rijden wij zeker één keer in het jaar. Dan is het van: oh we hebben het Hondshalstermeer nog niet gehad dit jaar. Echt een uitkomst die knooppuntenroutes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × vier =