Productiebos

Tijdens mijn vele fietstochten kom ik vaak langs een klein productiebos tussen Sappemeer en Zuidbroek. Ingeklemd tussen de A7 en het Winschoterdiep. Eigenlijk is het een puntvormig stukje bos aangezien aan het begin de A7 en het Winschoterdiep naast elkaar liggen maar gaande weg komt het verder van elkaar af te liggen.
Wanneer ik er langs fiets heb ik al diverse keren allerlei dieren gezien, herten, konijnen, hazen, egels en er zullen nog veel meer soorten dieren in dit bos wonen en leven. Wat schetst dus mijn verbazing afgelopen vrijdag, het bos wordt met grof geweld gekapt. Dikke machines kappen alles om wat er staat en het is een groot slagveld.

Nou weet ik natuurlijk best dat dit een productiebos is en het bekend is dat dit ooit weer zal worden gekapt, maar dit doet mij toch wel zeer. Alles wat er leeft kan eigenlijk geen kant op. Aan de ene kant worden ze plat gereden door voorbij razend verkeer en aan de andere kant zullen ze verdrinken in het water. Ja ze kunnen richting het oosten maar dan komen ze in een graanveld wat dus nog niet geoogst is en wat binnenkort ook zal gebeuren en is een graanveld wel een ideale plek voor konijnen en egels? Nee dan maar doorlopen en ja hoor dan komen ze in een nieuwbouw wijk waar men niet zit te wachten op dieren.

Waarom mocht dit kleine stukje dennenbomen bos niet gewoon blijven bestaan en hadden de dieren die er woonden een mooie leefomgeving gehad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 5 =