Regen en wind, wat ben je welkom

Ik weet het zeker, ik ben geen type van 30 graden of meer en al helemaal niet van de plaknachten van de afgelopen weken. Overdag mag het dan misschien nog wel aardig zijn maar de nachten zijn voor mij een drama. Ik kan gewoon niet slapen en ja dat breekt je gewoon op. Met moeite begeef ik me dan naar bed ondanks dat ik veel liever buiten zou zitten, maar ik lig er nog geen 5 minuten of je plakt bijna al aan je bed vast. Nee geef mij maar de nachten met wind en regen, dat slaapt zo ontzettend lekker en de nachten van min 5 zijn ook niet verkeerd maar dat mag wat mij betreft nog wel 4 maanden op zich laten wachten.

Wat ik helemaal vreselijk vindt aan de te warme nachten is het lawaai wat je de hele nacht door hoort. Aangezien ik nog geen vakantie heb gehad ben ik natuurlijk wel genoodzaakt om tegen 12 uur in de nacht mijn ogen proberen dicht te doen maar blijkbaar heeft iedereen hier zo rondom mij al weken en weken vakantie en hoor ik om 2 uur nog steeds gepraat en muziek. Woon je zoals ik in een dorp met veel landbouw dan gaat het rijden van trekkers naar het graanbedrijf de hele nacht door.

En ja hoor om 5 uur begint het al weer enigzins licht te worden en komt de wereld weer tot leven. Ergens hoor je een haan, de eerste buurtwoners zullen wel om 6 uur moeten beginnen te werken en staan buiten nog even uitgebreid te kletsen, auto’s worden gestart en ik…………… na een veel te korte nacht besluit ik ook maar weer van bed te gaan.

Het mooiste moment van de dag breekt dan aan, even wakker worden met een kop thee en de krant voordat ik weer een dag thuis mag werken.

Dan ineens is het over, de wereld komt tot rust, wind en regen slaat tegen het raam, de planten in mijn tuin hebben het zwaar om overeind te blijven, nergens hoor ik nog mensen praten, de trekkers in het dorp staan grotendeels stil en ik………..ik slaap heerlijk en haal de schade van de afgelopen weken in.

De foto’s die jullie zien zijn heel actueel, afgelopen ochtend gemaakt in de stromende regen. De filmpjes die zijn geplaatst, zijn van Willem en laten zien wat er hier de afgelopen weken op het land rondom het dorp heeft plaatsgevonden qua drukte en laten een prachtig beeld zien van Oost-Groningen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + 19 =