Een mens kan veranderen

Waar ik misschien 5 jaar terug heel veel vrije tijd stak in mijn theezakjesverzameling is dat sinds mijn burn-out in 2019 totaal veranderd. Het is niet zo dat ik er klaar mee ben, nee dat beslist niet maar er mijn leven heeft gewoon een andere wending gekregen en ik deel mijn tijd totaal anders in. Stak ik in het verleden misschien wel 5 uur of zelfs meer per week in de verzameling, nu is dat vaak niet meer dan 1 uur. Kan ook niet zeggen dat ik dit heel erg vindt. Nee beslist niet want daar zijn weer andere dingen voor in de plaats gekomen.

Vooral nu het zomer is, lang licht en door het thuiswerken veel meer vrije tijd, nu geniet ik bijna elke dag van heerlijke fietstochten door de omgeving en ontdek plekjes en wegen waarvan ik het bestaan niet wist. Ik ontmoet mensen met leuke verhalen en oude vriendschappen worden nieuw leven ingeblazen. Soms zou ik willen dat het altijd zomer zou zijn, voor de weken rondom de langste dag, dat het gewoon tot 11 uur in de avond licht is.

Maar nee dat zou ik toch eigenlijk ook weer niet willen, want de avonden dat ik heerlijk op de bank kan hangen met een kaarsje en een goed boek, die avonden zijn me ook heel veel waard. En niet te vergeten, de dagen dat ik gewoon niet naar buiten kan vanwege storm en regen en ik dan me weer kan terugtrekken in mijn theekamertje met pot thee en honderden zakjes die er dan weer nieuw zijn binnengekomen en allemaal weer een plekje in mijn verzameling moeten krijgen. Nee stoppen met theezakjes daar moet ik niet aan denken, maar nu eerst genieten van de zomer.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − 2 =