Geweldige middag in BC47

Zondag mocht ik weer genieten van een tuinconcert in Borgercompagnie, gezien het weer van de afgelopen dagen was het afwachten of dit wel zo leuk zou worden of dat we er weg zouden smelten. Maar weervrouw Harma Boer had het goed met ons voor, het was een redelijk bewolkte dag, wel warm maar toch minder heftig als de dagen ervoor. Op de planning stond voor deze middag, Jan Henk de Groot, Groninger troubadour maar in het verleden ook Engelstalig. Had hem al vaker gezien maar de laatste keer was toch al weer een aantal jaren terug.

Nou zou ik een heel verslag kunnen schrijven hoe deze middag is geweest maar dat doe ik gewoon niet. Ik kan alleen maar zeggen dat het een geweldige middag was. Aan alles kon je merken dat Jan Henk er zin in had, het publiek heel bewust naar deze middag was gekomen en heerlijk zat te genieten van zijn verhalen en songs. Het bekendere werk kwam zoals verwacht voorbij maar ook oudere nummers die hij ooit had geschreven op momenten dat het leven soms iets minder rooskleurig is. Hier houd ik van want in niemands leven is het alleen maar rooskleurig. We krijgen allemaal te maken met momenten die je niemand toewenst en graag zou willen overslaan. Het is dan zo fijn om juist dit soort teksten te kunnen verwerken in je muziek en zien dat velen dat even terugdenken aan hun eigen momenten waarop het leven even niet zo loopt als men wil en wenst.

Dus gewoon een heerlijke middag, eerst 11 km fietsen, dan genieten van een schitterende middag en daarna weer 11 km terug naar huis. Wat wil een mens nog meer?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × drie =