Nederlanders zijn boos omdat het zo druk is

Je leest dan vluchtig een berichtje dat een groot aantal Nederlanders in het zuiden van Europa boos is omdat het er zo druk is en men geen enkel rekening houdt met de 1,50 meter. Daarna ga je verder met lezen van allerlei nieuws. Maar dan denk je ineens wat heb ik nou voor stoms gelezen, Nederlanders zijn boos omdat het in Zuid Europa zo druk is? Dan zie je ineens het onlogische van dit artikel in, boos worden omdat het druk is. Zeur toch niet zo, deze personen zijn er toch zelf ook, hadden ze zelf niet moeten gaan dan was het ook minder druk geweest.

Westerpolder gemeente Midden-Groningen

Afgelopen middag sprak ik iemand die dit jaar vakantie heeft doorgebracht op de Veluwe maar wat eigenlijk vreselijk is geweest. Reden de kinderen zijn gewend aan een vakantie ver weg van Nederland en het is dan moeilijk te verkopen dat men nu in Nederland moest blijven. Men kwam niet verder dan wat fietsen en een dagje Openluchtmuseum wat de kinderen dus niet konden waarderen. Zijn het misschien verwende kinderen? Kom op zeg, er zijn heel veel kinderen die nog nooit op vakantie zijn geweest.

Bewoners van het Oldambtmeer

Dan denk ik terug aan al die mensen die ik de afgelopen tegen ben gekomen op mijn fietstochten door het prachtige Oost-Groningen, die momenteel gewoon thuis blijven en hebben gekozen voor het relatief veilige Groningen en genieten van de omgeving, die eindelijk eens rondtoeren in hun eigen gebied en daar dingen ontdekken die ze nog nooit hadden gezien, die heerlijk neerstrijken op terrasjes in eigen dorp en het volgend jaar wel weer zien wat er op hun pad komt en of ze dan wel weer ergens anders heen kunnen maar nu alleen even denken aan “gezond blievn”.

Graaf Adolf Heiligerlee

Foto’s zijn uit eigen omgeving en door mijzelf gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − 9 =