Nieuwe mogelijkheden

Eigenlijk zijn we best wel een creatief volkje. Zaten we eerst enige tijd thuis en kon er even helemaal niets meer, maar al snel kwam de creativiteit in velen naar boven. Nieuwe mogelijkheden werden ontdekt en een groot aantal daarvan kan ik wel waarderen. Het thuiswerken was wennen maar bevalt me ondertussen prima. De anderhalve meter regel, daar kan ik heel goed mee leven. Maar ik zit nu tenminste niet met een hijger in mijn nek of nog erger, in een restaurant hoor ik niet het eten van de ander naar binnengaan. Mondkapjes? Beetje zweterig maar ook daar is mee te leven zolang het nodig is. Ondertussen weet ik ook dat het financieel voor veel bedrijven het water tot aan hun lippen staat en ze nog liever vandaag dan morgen het normale leven weer willen oppakken en ze volle zalen, restaurants of markten willen zien.

Maar als liefhebber van live muziek is deze periode eigenlijk gewoon “top”. Voor mij geen grote liveconcerten. In oktober geen Deep Purple in de Ziggo Dome. Daar zullen ze me niet zo snel meer zien ondanks de anderhalve meter regel sta je daar toch nog met heel veel mensen in een afgesloten ruimte met airco. Nee ik heb het live streamen van concerten ontdekt en heb er al fantatische dingen gezien maar wat misschien nog wel tig keer mooier is, het bezoeken van tuinconcerten. Nou had ik dit wel vaker meegemaakt maar dit zag je toch niet zo heel vaak voorbij komen. Nu er dan toch weinig mag, zie je hier in het noorden overal van deze kleinschallige concerten voorbij komen en zou ik in weekend wel meerdere kunnen bezoeken. Helaas zijn er meerdere verplichtingen in het leven en moet mijn huis ook schoon blijven, verdienen de theezakjes aandacht, wil ik fietsen, wandelen en lezen.

Maar ik heb nu toch iets leuks ontdekt. Cultuurwerkplaats BC47 in het nabijgelegen Borgercompagnie. Hier was ik dus zaterdag voor het eerst bij een optreden van Edwin Jongedijk. Dit keer weer eens solo zonder de Slow Movin Outlaws of Taneytown maar mag ik wel genieten van zijn geweldige stem. Ik heb de smaak dus helemaal weer te pakken, de komede maand mag ik nog 2x naar deze schitterende locatie om in klein gezelschap te genieten van een aantal muzikale Groninger kanjers.

Foto boven Herman Buisman
Zie mijn YouTube kanaal voor meer opnames van deze avond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × twee =