Thee Beurzen Tips

Verveling zonder werk

Je bent tussen de 40 en 50, geen werk door allerlei oorzaken en wat doe je dan? Dan ga je de hele dag het nieuws volgen en overal waar jij anders over denkt, dat ga je op Facebook of Twitter plaatsen. Geef je een opmerking dat je ergens anders overdenkt dan de persoon die dit plaatst dan komt er een gigantische discussie waarin ik me dus moet verdedigen. De personen die dit plaatsen waren stuk voor stuk leuke mensen voordat Corona om het hoekje kwam kijken. Ik wil ze dus ook zeer zeker niet zomaar van mijn Facebook pagina afgooien maar ik heb het wel helemaal gehad met deze mensen. Volgens mij wordt het tijd dat deze mensen een baan zoeken en zich nuttig maken en niet uit verveling de hele dag het door hun gewaardeerd nieuws op Social Media gooien. Hier maken ze geen vrienden mee. Ondertussen heb ik ze gedeeltelijk geblokkeerd en ergens staat me dat ook weer tegen aangezien het leuke mensen waren.

Bovenstaande tekst wilde ik afgelopen week reeds eens plaatsen, maar ik had de hoop dat deze mensen tot inkeer zouden komen en minder zouden plaatsen. Dat ze ook open zouden staan voor mensen die anders over deze periode denken en de regels die er misschien wel gaan komen. Maar nee dus, het wordt steeds erger, zelf lees ik het dus al een week niet meer maar aangezien we veel gemeenschappelijke vrienden en collega’s hebben krijg ik nog wel eens iets te horen. En de een na de ander heeft opmerkingen want ook zij hebben er massaal genoeg van. Zouden deze mensen nu zelf niet zien dat ze zich belachelijk maken door te roepen dat er hier in Nederland een staatsgreep moet plaats vinden?

Ik sta gelukkig nog steeds achter mijn mening die ik eigenlijk vanaf het begin heb. Zolang er nog veel onduidelijkheid is over besmettingsgevaar, vaccins, tweede golf en combinatie van bv airco en aerosolen, dan ben ik voorstander van de anderhalve meter regel. Ga ik niet roepen dat dit gelijk is aan een griepje, ga niet roepen dat de regering dit anders had moeten aanpakken. Want ik weet het gewoon niet. Weet alleen dat ik sinds vorig jaar problemen heb met mijn longen en dat ik van alle kanten hoor en lees dat Corona en longen het grootste probleem is. Nou dan is toch duidelijk dat ik eerst meer duidelijkheid wil. Snappen deze lui dan niet dat ik niet mee kan en wil gaan in hun anti 1,50 meter beleid?

Afbeelding van Alexandra_Koch via Pixabay

Please follow and like us:

2 thoughts on “Verveling zonder werk

  1. Nou ik zal dan wel 1 van die “leuke” mensen zijn. Ik geloof niet in de 1,5M maatregel . Maar ieder zijn mening. Zal je daar ook nooit over aanvallen. Als jij 1,5 m afstand wil houden dan zal ik dat zeker respecteren en houd ik 1,5m afstand van je. Helaas heb ik jaren bij het RIVM gewerkt en weet genoeg van virussen en bacteriën af. Dus daar baseer ik mijn mening over. Hoop dat ik toch bij de leuke mensen kan/mag blijven

    1. Gelukkig kun jij het wel onderbouwen met de zin, “ieder zijn mening”. Dit betreft ook zeker niet jou, maar 2 andere personen die mijn inziens uit verveling niet weten wat ze moeten doen en overal tegenaan schoppen en het ergste is dan, dat ze niet naar een andere mening willen luisteren maar hun mening aan anderen willen opdringen. Ik heb totaal geen kennis van virussen ed maar zolang er niets duidelijk is, hou ik me wel aan de anderhalve meter, niet alleen voor mezelf maar ook voor de mensen om me heen en ik ben eerlijk om te zeggen dat ik het soms ook wel heerlijk vindt dat we op diverse plekken wat verder van elkaar zitten of staan. Uiteraard weet ik ook dat dit voor theaters, restaurants en nog veel meer financieel niet haalbaar is. Ben blij dat ik in het noorden woon waar het ruim is en ik kan gaan en staan waar ik wil zonder dat ik heel dichtbij andere sta. Heb ik september vakantie, dan kan ik hopelijk een aantal dingen op gepaste afstand bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een + elf =