Wonen in een woonwijk

Ben heel tevreden met mijn huidige woning, de tuin is net groot genoeg om dit naast mijn full-time baan goed te kunnen onderhouden, leef me helemaal uit in kuipplanten en fuchsia’s maar eigenlijk is deze tuin me veel te klein. Raar maar waar. Ik mis het groots tuinieren zo ontzettend, het hebben van diverse “kamers” in een tuin. Wanneer ik dan weer eens een tuin kan bezichtigen, dan kriebelt het overal om ooit nog weer eens in een huis te wonen met een echte tuin en voldoende vrije tijd. Want dat laatste heb je dus wel nodig.

Afgelopen zondag was ik weer eens in een schitterende tuin te Westerlee, nu bij Jan Wilde Een Tuin. Een tuin met diverse kamers maar met een ding gemeen, geen keurig aangelegde borders, maar een tuin waarin schitterende planten hun gang kunnen gaan. Geen overdaad aan verschillende planten, maar steeds weer terugkerende exemplaren. Ondanks het slechte weer van 1 dag eerder, was het nog steeds een lust voor het oog. Hier hou ik dus zo ontzettend veel van en dan vooral het hoogte verschil en het plaatsen van diverse mogelijkheden om te zitten. Steeds met een totaal ander uitzicht, heerlijk koel onder oude bomen en dan weer beschut in een warme zon.

De beide tuinmannen van het geheel lopen zelf ook door de tuin en geven uitleg wanneer je vragen bezit en na een gesprek met hun hoor je dan het verhaal van 2 mannen uit het westen van het land, die alles achter zich hebben gelaten en zijn verhuist naar het hoge noorden. Misschien wel een uithoek van Nederland en die daar een totaal ander leven zijn begonnen en waarin tuinieren hun dagelijkse bezigheid is. Dan kun je alleen maar jaloers worden op mensen die deze keuze hebben kunnen maken en daar nu hun eigen paradijsje hebben kunnen opbouwen. Nee dan mag je niet jaloers worden, maar moet je dankbaar zijn dat ze een prachtige tuin als deze ook openstellen voor belangstellenden.

Voor meer informatie kun je kijken op https://janwildeeentuin.blogspot.com/
De foto’s zijn allemaal van mezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − 3 =