Thee Beurzen Tips

Tuinseizoen is weer volop bezig

Voor iemand die van tuinieren houdt, is het eigenlijk het gehele jaar tuinseizoen. Zelfs in de winter ben je er mee bezig. Je zit dan misschien niet met de handen in de grond te wroeten maar zo rond 1 februari worden de fuchsia’s wel uit hun winterslaap gehaald. Ondanks de zeer zachte winter was het voor mijn overwinteraars een zeer slechte winter. Ik overwinter de planten op zolder en dat gaat eigenlijk altijd goed maar doordat het te warm was hebben de planten het nu erg moeilijk om op te starten. Ze zijn denk ik wel een maand later als normaal wanneer ze gaan bloeien. Gelukkig kan ik het opvullen met wat jonge stekken die ik heb gekocht bij Lokhorst in Gieten en het valt dus niet zozeer op dat ze nog niet zo ver zijn.

Daarnaast zijn er 2 volwassen planten gekocht bij Smit in Sappemeer. Je wilt toch bloei in de tuin. De viooltjes zijn al gedeeltelijk in de groene container beland, door het mooie voorjaarsweer ook eerder dan gebruikelijk.
Maar toch ben ik heel tevreden zoals mijn kuipplanten er nu voorstaan. De uitblinker is op dit moment de Acnistus Austalis Purper, had hij het de afgelopen week nog even moeilijk, verse grond, extra bemesting en plekje in de zon en hij zit nu binnen 1 week vol met knoppen en bloemen. Het witte zusje, een zaailing van vorig jaar komt er ook aan maar is natuurlijk veel kleiner. De Pelagonium Voodoo heeft in tegenstelling tot de fuchsia’s de winter wel heel goed doorstaan net als een groot aantal andere pelagoniums. Zelfs een aantal die ik dus afgelopen winter niet naar binnen heb gehaald en die gewoon buiten of in een koude kas hebben gestaan staan volop in knop. Blijkbaar vonden ze het zo leuk bij mij en wilden graag nog een zomer extra blijven.

De foto’s geven een actueel beeld van de Acanistus, pelargoniums en de eerste fuchsia’s. De bovenste is de Pelagonium Voodoo.

Acanistus Australis Purper
Fuchsia
Fuchsia
Pelargonium Zilverlane
Acanistus Australis Alba
Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + 20 =