Sabroso Chai

Na maanden bijna geen thee reviews te hebben gedaan is er nu weer volop werk aan de winkel. Via Instagram werd ik benaderd door de Sabroso of ik me eens wilde verdiepen in hun thee. Geen theezakjes maar een puur natuur produkt en dus ook alleen verkrijgbaar als losse thee. Aangezien ik een fantieke theedrinker ben zeg ik tegen zo’n leuk verzoek natuurlijk geen nee.
Enige weken terug kreeg ik dus een pakketje van hun thuisgestuurd met 3 verschillende soorten thee.
De naam Mustical Chai sprak me enorm aan en het feit dat deze zwarte thee met specerijen goed is voor Scent, Body en Mind. Net wat ik nodig heb. Kan alleen maar zeggen dat deze thee meer dan heerlijk is, wel erg pittig maar juist dat maakt hem zo ontzettend lekker. Ik hou van heel veel verschillende smaken thee maar kan bij deze echt zeggen dat hij meer dan lekker is.

Daarna gaan we de Wow Guayusa maar eens drinken, een blend van guayusa en spices. Ik ga hem voor het eerst drinken uit een theebeker waar ik de losse thee in ga gooien, vullen met heet water, zeefje er boven, dop er op en trekken maar. De belofte is dat het langdurig warm blijft en ik dus ook op het werk wellicht losse thee kan gaan drinken.
Ben eerst maar eens gaan kijken wat guayusa eigenlijk is, maar het is dus niets hallucinerend .

Vertaald uit het Engels-Ilex guayusa is een boomsoort van het holly geslacht, afkomstig uit het Amazone-regenwoud. Een van de drie bekende cafeïnevrije hulstbomen, de bladeren van de guayusa-boom worden gedroogd en gebrouwen als een thee voor hun stimulerende effecten. Wikipedia

Na 5 minuten heb ik nog steeds een kokend hete thee maar waarin ik de specerijen overduidelijk ruik en proef. Dit is een duurder merk maar dat is ook te proeven. Wat heb ik hier een fantastische thee. Pittig gekruid met een lange nasmaak. Dit is dus een kruiden en specerijen thee zoals het bedoeld is.

De laatste die ik mag testen is de Naughty Guayusa, een blend van guayusa met hibicus en specerijen. En wat krijg je dan een peertjes achtige thee. Deze zou ook uitstekend aan je pan met peertjes kunnen toevoegen. Eigenlijk heeft het niets met thee te maken maar hij is wel heel erg lekker.

Mijn eind conclusie is, heerlijk en vooral voor mensen die eigenlijk nooit een theedrinken. Ga dit een proberen. Helaas is het jammer dat het niet in Nederland verkrijgbaar en men het moet bestellen in Amerika.

Voor meer info, klik hier, voor hun website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 1 =