Ido!

Beetje vreemde aanhef maar het is de naam van een nieuw theemerk op de Nederlandse markt. Voor de firma die dit op de markt brengt heb ik enige tijd terug ook al eens een review gedaan en nu kreeg ik spontaan deze zakjes opgestuurd met de bedoeling om ook hier mijn licht over te laten schijnen. Nu word ik altijd al vrolijk wanneer ik een Bio thee mag drinken, dus de eerste positieve punten zijn binnen.

We beginnen met de classic Spicy. Op het zakje staat 4 tot 8 minuten laten trekken en ik ga gelijk voor de lange tijd. Ik hou wel van wat extra spicy gevoel. Dat moet helemaal goedkomen met oa zwarte peper en gember. Ik vind hem heerlijk maar kan me voorstellen dat velen hem te sterk vinden, voor de liefhebber dus.

Een grauwe dag met veel regen, dit verdient een Morning Sunshine. Laat hem even lekker lang 6 minuten trekken. Als fervent theedrinker zeg ik niet zo heel vaak dat ik iets niet lekker vindt. Maar een thee met alleen zoethout is niet mijn ding. Nu bevat dit zakje heel veel verschildende kruiden maar ook zoethout en wat mij betreft komt deze er bovenuit. Op zich is het best wel te drinken maar jammer dat de zoethout de overhand heeft. Ik had liever het citroengras er bovenuit zien stijgen.

Kies daarna voor een van mijn favorieten, thee met gember. Dit keer geen Camellia Sensis maar een kruidenthee welke alleen bestaat uit Citroengras en Gember. Mag hem 8 minuten laten trekken dus dat gaat helemaal goedkomen.  Wouw! Dit is pas een echte gember thee. Gedachten gaan gelijk naar een echte Groninger Koek met gember. Pittige afdronk. Mijn dag kan niet meer stuk en deze ga ik zeer zeker kopen zodra ik een winkel zie waar dit merk te koop is.

Soms leer je thee ook drinken. Groene thee met Limoen, 3-5 minuten trekken en ik ben voor de korte gegaan. De groene theesmaak moet niet te heftig zijn. Warm niet zo mijn ding en lauw te veel nasmaak. Dit bewijst dat ik toch echt een zwarte theedrinker ben, rooibos en kruidenthee op zijn beurt waardeer maar groene thee iets minder is. Maar smaken verschillen en het is ook niet zo dat ik het niet op zal drinken. Thee in de gootsteen gooien zal ik bijna nooit doen.

Dan komt er een moment dat ik amper aan thee denk, ik drink het ene glas naar de andere maar wat ongeïnteresseerd neem ik een zakje uit de bak. Sinds enige tijd werk ik thuis ivm de Coranavirus en moet mijn weg hier even in vinden.  Maar dan zie ik de zakjes van Ido! liggen en de tekst op het ene zakje spreekt me onzettend aan. Warming Up en het zou me energy geven. Nou kom maar op, dat kan ik wel gebruiken. Ik laat hem 6 minuten trekken en dan heb ik een zacht oranje/bruine kop thee voor me staan. Wat ik dan drink is een heerlijke groene thee waarin duidelijk citroengras aanwezig is.
Of ik er nu zoveel energie van krijg, dat moet nog blijken maar lekker is hij in elk geval wel.

De laatste die we gaan drinken is de fleurige Groene Thee. Zoals allemaal ook weer een biologische thee en prima wat betreft smaak en geur. Ik begin zo langzamerhand groene thee te waarderen. Eigenlijk is deze best lekker. Of ligt het aan de omstandigheden waarin ik het drink?

Al met al kan ik zeggen dat het merk Ido! een aanwinst is op de Nederlandse markt. Voor wie het gemak wil van een theezakje maar niet een zakje wil met theepoeder zoals men vaak ziet, dan raad ik dit merk echt aan.

Voor meer info www.i-do.bio

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × twee =