Thee Beurzen Tips

Aardbevingen in het Groninger Land

Afgelopen nacht was het weer eens zover. Een aardbeving in Zuidbroek. Helaas moet ik bekennen dat ik er niets van heb vernomen. Ze zeggen dan wel dat ik zo slecht slaap maar dat blijkt dan niet zo te zijn, want anders was ik toch wel wakker geworden? Aardbevingen het komt hier met grote regelmaat voor en toch ik heb er nog nooit iets van vernomen. Enige jaren terug was ik de tuin aan het werk en was er een knal, zoals een straaljager die door de geluidsbarrière vliegt. Heb toen even gekeken hoe laat of het was, half 12 en ben lekker doorgegaan in de tuin. ‘s Avonds hoorde is dat er om half 12 een aardbeving was geweest en dat is gelijk de enige keer dat ik er iets van mee heb gekregen.

Schade? Nee ook dat heb ik tot op heden niet. Zelfs de glazen staan nog keurig recht in de kast.

Maar wennen we er hier misschien ook aan? Tot een maand geleden was het steeds groot nieuws wanneer er hier een aardbeving plaats had gevonden. Regionale zenders spraken met gedupeerden en de krant stond er ook vol mee. Ondertussen is het eind maart en lees ik ineens niets meer. De hele wereld draait nog maar om 1 ding, Corona nieuws. De vraag is dan natuurlijk hoe betrekkelijk is nieuws? Slecht nieuws verkoopt, niet slecht genoeg, dan besteden we er geen aandacht aan. Goed nieuws? Het blijkt bijna dat er op dit moment geen goed nieuws meer is.

Mijn goed nieuws voor deze dag, ik ben niet wakker geschrokken van een aardbeving en het is een stralende zonnige dag.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 4 =