Nederlanders zijn gek

Wat is er fijner dan jezelf te verwennen met bloemen. Op de een of andere manier geven bloemen mij altijd een prettig gevoel. Zowel binnen als buiten moet ik planten om me heen. Bloemen en muziek deze combinatie maakt wat mij betreft deze onzekere periode enigszins leuker.

Maar dan zit ik vanavond wat rond te kijken op internet en zie ik de markt in Groningen. Mensen lopen massaal schouder aan schouder over de markt te slenteren. Amsterdam de straten zijn overvol, het strand bij Zandvoort, hutje mutje zoals we hier zeggen lopen ze rond. Okay een kop koffie drinken in een strandtent is niet mogelijk, maar lekker gezellig in de rij bij de viskar is geen probleem voor velen.

Is het merendeel nu gek geworden? Lock-down in de meeste landen rondom ons en hier doen we net of er niets aan de hand is. Nee dan 4 mensen op leeftijd, gaan hier lekker gezellig voor de ingang van de supermarkt staan. Niemand kan er langs, niemand zegt iets maar je ziet iedereen denken, “zout op en ga ergens anders staan”. Stopt nu het merendeel van Nederland de kop in het zand?

Foto ©Maria, Heemtuin 15 maart 2020

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × twee =