Angst, hamsteren,positief

Eerlijk gezegd heb ik geen idee wat ik moet schrijven en al helemaal niet wat voor titel ik er aan moet geven. Op dit moment staat Nederland op z’n kop ivm Corona. Leek het eerst nog iets wat ver weg afspeelde maar de laatste weken kwam het steeds dichterbij en we konden er op wachten dat het ook in Nederland actief zou worden. Dus alle draaiboeken zouden klaar liggen. De betreffende ministeries zouden het sein geven aan heel Nederland dat de draaiboeken bij alle onderliggende gemeentes, scholen, bedrijven en iedereen die de leiding heeft over evenementen en locaties waar veel mensen zullen verschijnen.

Nee dus, Nederland raakt volledig verlamd. Bedrijven vallen stil omdat ze niet weten hoe ze het moeten doen. Afdelingen die onderling moeten zorgen dat het werk via thuiswerk doorgaat komen er niet uit. De rest van het land heeft geen tijd om met werk bezig te zijn want die zijn druk aan het hamsteren. Zelfs ziekenhuizen zie ik rare moves maken. En wat te denken van mensen die alleen maar aan hun reisjes denken die wellicht niet kunnen doorgaan. Hoe vreselijk egoïstisch kun je zijn? Dit is wel het laatste waar ik nu aan denk, ook hier zijn al 5 evenementen gecanceld.

Laten we nu eens beginnen door niet alleen aan ons zelf te denken en vooral niet in paniek te raken. Iedereen kan het krijgen, ook ik maar we kunnen zelf al zoveel doen om de kans wat kleiner te maken. Buitenlucht, gezond eten, probeer goed te slapen, vermijdt stress en vooral, rook niet.

Ik wens jullie alleen veel wijsheid in deze periode, leef zoals je gewend bent maar houd rekening met de situaties en vooral met anderen.

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 4 =