Connacht Teahouse

Wederom gaan we een teareview doen, men weet mij na maanden afwezigheid toch wel weer te vinden. Dit keer doen we het in opdracht van een Japanse firma, Connacht Teahouse. Het blijft elke keer ontzettend leuk wanneer mensen mij weten te vinden.

Ik begin met een zwarte thee, de Earl Grey, op deze druiligere dag lijkt me dit wel lekker. Het is een Earl Grey zoals deze bedoeld is, sterk en met een heftige nasmaak. Niets mis mee, maar wanneer we voor standaard thee gaan dan heb ik toch liever de English Breakfast. Maar dat is puur een kwestie van smaak. Al met al een thee die de gemiddelde Nederlander graag drinkt.

Er zijn van die dagen dat je het gevoel krijgt, dat je net bent overreden door een stoomwals. Slecht geslapen, blik in de spiegel werkt ook niet mee en dan komt een zakje Japanse thee met de naam Beauty wel erg van pas. Helaas kan ik niet lezen wat voor thee ik krijg maar na enige minunten trekken (5 volgens gebruiksaanwijzing) lijkt het dat ik om 10 uur aan de rode wijn ga. Een warme slok zegt me genoeg, dit ga ik niet warm drinken en laat hem dus afkoelen.  Laat het afkoelen tot een graad of 50 maar ook dan krijg ik geen lekker drankje. Er zit eigenlijk helemaal geen smaak aan, zelfs niet het zure wat we vaak tegenkomen bij Oost-Europese drankjes. Ik laat de rest helemaal afkoelen. Wat ik dan krijg te drinken lijkt op een suikervrije ranja. Prima te drinken en zou het op een warme zomerdag gaan drinken met enige ijsblokjes. Of mijn gezicht hierdoor veranderd in een beauty, denk het niet.

Daarna gaan we naar de Dooars, zo te zien een zwarte thee maar als een soort van poeder in een pyramide zakje.  Dooars is niet te vertalen en geen idee waar het voor staat, maar op de achterzijde staat een koe. Vermoedelijk is dit een zwarte thee met melk, want de afbeelding is wel erg licht voor een zwarte thee. Maar deze afbeelding klopt dus volledig niet met wat ik in mijn theebeker krijg, ik heb een bijna zwart drankje na 3 minuten trekken. Nou het is dus duidelijk, dit is een zwarte thee waaraan jezelf melk moet toevoegen of geen 3 minuten laten trekken want hij is heel erg sterk. Hier is een Earl Grey niets bij. Thee met melk vind ik dus niets, dus de volgende keer maar iets minder lang laten trekken.

Citroengras, altijd zeer aangenaam om te drinken. Wanneer ik dan een buideltje heb waarin ik heerlijk dikke stukken zie, word ik blij.  Niet te lang laten trekken.  Dit is weer een thee wat eigenlijk geen thee is, er is geen Camellia Sinensis aanwezig, maar ik heb wel een ontzettend lekker drankje wat gemakkelijk wegdrinkt net als een gewone zwarte thee.  Heerlijke kruidendrank, hier lust ik elke dag wel 1 of 2 glazen van.

We stappen daarna weer over naar een kruidendrank, alleen kan ik niet zien wat voor kruiden er in zitten. In elk geval bevat de Wake Up alleen maar groen. En de eerlijkheid dient te zeggen dat ik dan een heerlijk kop thee krijg. Maar drink hem wel warm want koud is het toch minder. Helaas is mijn Japans te slecht om te weten wat ik nu heb gedronken.

Recovery, het bevat in elk geval rooibos en enige pitjes, wat voor pitjes het zijn is niet duidelijk. Ik laat het 5 minuten trekken en heb een heerlijke rooibos thee, ik proef niets vreemds, dus pitjes zonder smaak.   Gewoon een lekkere rooibos dus.

En dan wordt het tijd voor Good Night en dit is overduidelijk een zakje met kamille.  Niet zo mijn ding, laat hem keurig 3 minuten trekken en dan…..krijg ik eigenlijk best wel een lekker drankje. Drink hem niet al te warm, de geur van kamille is duidelijk aanwezig en wellicht zit er nog iets anders in het zakje waardoor het best wel lekker is.

De algemene conclusie is dat het een kwalitatief goede thee is maar wel erg jammer dat het alleen bedoeld is voor de Japanse markt want de teksten op het zakje zijn alleen in het Japans. Zakjes zijn in Europa ook niet in de verkoop maar wat niet is kan natuurlijk komen aangezien deze firma toch graag een review wilde voor de Nederlandse markt.

voor meer info www.connacht.jp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + 17 =