Aurikelweekend i.s.m kwekerij de Groene Gast, Lucaswolde.

25 en 26 april Aurikelweekend: van 11.00 tot 16.00 uur, Om deze juweeltjes wat meer bekendheid te geven, organiseert de Groene Gast, in samenwerking met Ina ten Hove een aurikelweekend. De aurikel is een inheemse primula uit de Alpen. Van nature heeft ze gele bloemen. Waarschijnlijk is ze in de 16e eeuw in cultuur gebracht. De plant was populair, maar werd dat nog meer toen bleek dat ze door kruisingen een grote variatie aan bloemkleuren en -vormen kon krijgen. De meer bijzondere vormen werden ware verzamelobjecten die als teken van de rijkdom van de eigenaars in zogeheten aurikeltheaters werden tentoongesteld. Door de eeuwen heen zijn mensen deze plant blijven kweken, op zoek naar nieuwe vormen en kleuren. Vooral in Engeland en Duitsland zijn de planten populair. In Nederland heeft Ina ten Hove waarschijnlijk de grootste collectie. Adres Jouwerweg 2, 9825 TK Lucaswolde. Entree is gratis

Kijk voor meer info op de Facebook pagina van Prima Primulas, Kwekerij de Groene Gast of op hun website. Klik hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − 15 =