Marktplaats en Facebook veilingen

Ik ben dus dol op het rondneuzen op online veilingen of op Marktplaats. Natuurlijk koop ik er wel eens theezakjes maar vaak zijn het ook oude boeken. Soms vallen ze bijna uit elkaar maar juist dan vind ik ze zo ontzettend mooi. Vandaag kwam mijn laatste aanwinst binnen “Gekooide Vogels” van C W Coolsma, een Groningse predikant. Eigenlijk heb ik ook geen totaal geen opmerkingen over deze werkwijze. Via Marktplaats is vaak geld overmaken en het gekochte wordt via de post aan huis gebracht, koop ik op een Facebookveiling, dan is dit in mijn geval in de omgeving en rij ik er langs om het op te halen. Vooral afgelopen zomer en herfst toen ik veel aan het fietsen was, was dit gelijk een doel om daar heen te fietsen. Zo kom je dan nog eens op onbekende plekjes. Want ik kom niet elke dag op de fiets in Bareveld, Westerbroek of Scharmer. Prachtig.

Maar een enkele keer loopt het dan niet helemaal naar wens, kom je iets ophalen en zijn ze ondanks de afspraak niet thuis en weet je eigenlijk wel zeker dat er op het moment dat aan belt wel iemand thuis is. Zoiets voel je vaak of hoor je toch iets. Prima, die gaat dan op mijn zwarte lijst en koop ik nooit weer iets. Voordeel is dan gelijk dat je altijd contant betaald bij Facebookveilingen, dus geen risico.

Afgelopen dagen ging het weer eens naar wens. Had een bod gedaan op een e-reader. Niet voor mezelf want ik bezit er al jaren eentje, maar voor derden die graag ook eens iets willen lezen van de honderden titels die ik reeds als ePub bestand bezit maar zelf geen e-reader bezitten. Ik had dus een mooie Sony gekocht voor een flutbedrag in Almere, krijg redelijk snel dat deze persoon akkoord gaat met mijn bod en vraagt wanneer ik hem op kom halen. Ja dat gaat hem dus niet worden, ik vraag om het op te sturen en blijkbaar is dat te veel gevraagd. Ik hoor niets meer. Ja en daar erger ik me dus aan. Geef dan tenminste een reactie dat je niet wilt opsturen of wat voor reden ook, maar laat wel even iets horen. Beetje respect is toch het minste wat je kunt doen.

Maar we gaan lekker verder rondkijken, er zijn nog genoeg leuke oude boeken die ik graag wil lezen, boeken die bij een bibliotheek niet meer te vinden zijn en ach die e-reader vind ik vast ook nog wel weer ergens.

Trouwens voor lezer van boeken op een tablet, klik hier eens voor een artikel over de nadelen van het lezen op een tablet. Mijn oogarts waarschuwde mij daar een aantal jaren terug al voor. Op een e-reader staan de letters stil en op een tablet bewegen de letters, niet zichtbaar maar wel zoveel dat je ogen continu moeten scherpstellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 1 =