Het badreisje van Cor Slung

Toen ik 2 jaar terug bij Ada was in Egmond aan Zee omtrent mijn zoektocht naar het verhaal achter Jacob Schol, kregen we het ook over boeken, boeken over Egmond. Nu had mijn vader al best veel boeken in zijn bezit maar toch hoorde ik van haar nog enige andere titels. Daarna kon de zoektocht beginnen. Want ik zou deze boeken toch wel erg graag willen lezen. Een van de boeken was Jaepie, Jaepie waarover ik enige maanden geleden al eens over heb geschreven. Maar in dit boek kwam ik tot ontdekking dat er nog een was, die eigenlijk een aanvulling is op Jaepie, Jaepie. De zoektocht naar dit boek uit 1930 was een grotere klus maar toch heb ik hem gevonden via boekwinkeltjes.nl

Cor Slung, een meisje uit de Achterhoek komt uit een welgestelde familie en gaan op vakantie richting de zee. Met de trein naar Castricum en dan een vervolg per koets naar het badhotel in Egmond. Dit is het begin van een vakantie met de nodige spanning, want Cor is een meisje die nog al onbezonnen dingen kan doen. Verdwalen in de duinen, over hekken klimmen bij de oude vuurtoren, het besturen van de koets met de nodige gevolgen maar ook een meisje dat voor een ander opkomt. Maar ze wil ook o zo graag nog een reisje maken met een bomschuit op zee. Iets wat haar oude vader en eigenlijk iemand die nogal snel in paniek raakt totaal niet ziet zitten. Wanneer ook de andere kinderen die in het hotel logeren mee mogen op de bomschuit gaat zelfs vader overstag.

Gewoon een hardstikke leuk boek met veel spanning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − 9 =