Vuurwerk vrije zones

Tradities en vuurwerk vrije zones, gaat dat samen? We hebben het de laatste jaren nogal veel en vaak over oer Hollandse tradities en dat we deze in ere moeten houden. Nou voor mij kan er eentje bij die per direct mag stoppen en dat zeg ik nadat ik ook vele jaren het zelf ontzettend leuk vond om af te steken. Maar tijden veranderen, het vuurwerk van 30 jaar terug bestaat amper nog, tegenwoordig is het hoe meer lawaai, hoe beter en voor 100 euro heb je nog amper iets leuks. Geld speelt voor velen geen rol en er gaan weeksalarissen de lucht in. Maar laat iedereen dat lekker zelf bepalen, maar voor mij mag het dus gelijk stoppen.

Vuurwerk staat hier gelijk aan brandjes stichten, je bent alleen maar bezig om te zien of je huis dit gaat overleven want voor velen gaat het ook nog eens in combinatie met veel drank. Dus zit ik in huis en hou de brandjes in de gaten, hoop maar dat er geen mega stok van een vuurpijl op de auto komt en buiten kom ik helemaal niet meer. Ben niet zo zeer bang voor vuurwerk maar aangezien er voor mensen met long problemen buiten een drama is, zelfs de volgende ochtend, wanneer je de pijlen en ander troep mag opruimen dan ruik je nog de kruit dampen.

Nee voor mij mag het een meer collectief gebeuren worden, op 1 locatie een vuurwerkshow en wie wil mag daar dan heen gaan om van te genieten. Ik blij en al die huisdieren want die zijn het vast met me eens.

Zakje van vandaag is een oudje van Harrisons & Crosfield en is er in 2 versies. 1 heb ik in mijn verzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × een =