Harm 80 jaar

Mijn moeder was een nakomeling, de vrouw van haar oudste broer was ook zwanger toen mijn moeder werd geboren. Tussen haar jongste zus en haar zaten geloof ik ook nog weer een jaar of 10. Ik ben zelf ook een nakomeling, tussen mijn zus en mij zit 11 jaar. Het komt er op neer dat mijn neven en nichten allemaal veel ouder zijn en er zelfs al een aantal zijn overleden. In tegenstelling tot de vele neven en nichten die er zijn van mijn vaders kant, zijn er bij mijn moeder maar weinig. Zelf had ze 4 broers en 2 zussen, maar wanneer er al 2 broers als vrijgezel door het leven zijn gegaan dan kom je niet op een mega aantal.

Gisteren werd neef Harm dus 80. Een mijlpaal. En wat ontzettend leuk, hij nodigde ons uit voor een etentje om hier toch even bij stil te staan. In een gezelschap van ruim 30 personen werd het gewoon een zeer leuk feestje, je spreekt weer eens wat mensen die je eigenlijk nooit ziet, zoals een theezeefjes verzamelaar, de buurman die altijd de Vierdaagse loopt en mij dus afgelopen jaar had gemist in Nijmegen, de achternicht uit Drenthe maar ook de moeder van een oud lagere school vriendinnetje. Zelf woont dit vriendinnetje van toen al ondertussen a jaren in Schotland maar het is zo ontzettend leuk om dan toch zo nu en dan nog iets te horen tijdens de feestjes van neef Harm.

Het zakje van vandaag komt uit de Adventkalender 2019 van English Teashop en eerlijk gezegd vind ik dit helemaal geen mooi zakje om in een Adventkalender tegen te komen. Dit heeft toch niets met kerst of iets dergelijks te maken. We zetten er een cijfer op en klaar zijn we. Hopelijk hebben ze volgend jaar wat meer inspiratie om er iets leuks van te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × een =