Meindert

Mensen gaan en komen in je leven. De een loopt een levenlang met je mee de andere slechts voor korte tijd of enkele jaren. Tijdens mijn vorige baan leerde ik dus Meindert Schollema kennen, destijds burgemeester van de gemeente Pekela en waarnemend burgemeester in Menterwolde. Hij kwam daar in de RvC te zitten. Nu is het niet zo dat je met deze heren veel contact had, velen vonden zichzelf te belangrijk om met het personeel van de club omgang te hebben. Officieel was ik toen al helemaal niet meer in dienst van de club maar werkzaam bij mijn huidige baas en vanuit een sponsorovereenkomst tussen beide partijen was ik er weer werkzaam.

Eigenlijk was ik gewoon een buitenbeentje binnen de club mede doordat mijn toenmalige directeur en manager ook beide een functie bekleden binnen de voetbalclub. Op de een of andere manier kwam ik dus wel regelmatig in contact met Meindert.

Ook al die jaren daarna hadden we zo nu en dan nog contact ons rode hart was een verbindende factor en helemaal toen ik ook nog eens in het bestuur van de Historische Kring Menterwolde plaats ging nemen en we daar nog wel eens contact over hadden. Hij kon me vanuit zijn Historische Kring Middelstum nog wel eens van adviezen voorzien.

En dan is het ineens zomaar over, een hartinfarct, kritiek naar het ziekenhuis, zoon Bé die na 24 uur aangeeft dat de toekomst zeer somber lijkt en dan nog eens 24 uur later hoor je dat het over is. Een man, zo ontzettend in het leven staand, nog altijd een luisterend oor voor menigeen, genieten van zijn Hogeland waar hij met z’n Trieneke naar terug was gekeerd en bijna elke dag foto’s van zijn fietstochten.

Mijn facebook account overstroomd met berichten en lofzangen over hem, de aimabele man die geliefd was bij zijn eigen aanhang maar ook bij partijen die het niet altijd met hem eens waren maar toch zijn manier van omgang konden waarderen. Helaas mocht hij maar 69 worden.

Mooiste bericht is misschien wel de column van Erik Hulsegge op de site van RTVNoord. Klik hier.

Het theezakje van vandaag heb ik bewust gekozen, men spreekt voor zich. Stel niet uit tot morgen wat vandaag gedaan kan worden. St Benno 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + 1 =