Geen nieuws en dan ineens veel nieuws

Schreef ik gisteren nog dat er weinig spectaculair nieuws voor handen was, gisteravond was het al volledig anders. De vraag is alleen, wat is nieuws en wat is nieuws zonder dat het echt nieuws is?

Trio gaat Songfestival presenteren, ja heb ik daar wat van te vinden? Nee denk het niet en toch vind ik het een heel leuk trio. Jan Smit is gewoon een leuke vent, spontaan wordt op handen gedragen in de Duitstalige landen, heeft zich al jaren sterk gemaakt om het Songfestival te behouden voor Nederland, dus die behoort het gewoon te doen, Edislia is een lachebekje en ja Chantal. Vakvrouw pur sang, had verwacht dat men niet bij de commerciele omroepen zou kijken, maar men kijkt dus verder dan alleen binnen eigen gelederen en kiezen ervoor om zich als Nederland te presenteren en niet in hokjes te denken. Hier kan ik volledig mee leven.

Kom ik gelijk op nieuws 2, de 12,6 miljoen die beschikbaar wordt gesteld door de Nederlandse Staat. Dit is prima, want men moet niet kijken wat het gaat kosten, maar kijken wat het ons als land kan brengen. Alle promo filmpjes die over ons land te zien zijn zullen naast alle mensen die de week rondom het Songfestival in Nederland komen, ook daarna nog vele toeristen naar Nederland lokken. Dit zal mega veel geld in het laadje brengen en commercieel gezien is dit marketing van de bovenste plank.

Nieuws 3 wat gisteravond volledig onverwacht bij me binnenkwam, een persoon die me de afgelopen jaren zeer dierbaar is geworden is getroffen door een hartinfarct en ligt in zorgwekkende toestand in het UMCG. Ik heb hem in 2 hoedanigheden meegemaakt, privé omdat we hetzelfde nastreefden voor onze gemeente en daarnaast als Raad van Commissaris bij mijn vorige werkgever BV Veendam. Hij was het die me deed huilen toen ik zag hoe een volwassen man sprak over zijn liefde voor de club en dat deze nooit verloren mocht gaan. Helaas was het vervolg wel dramatisch en bestaat de club sinds 2013 niet meer.

Het zakje van vandaag is er een welke sinds enige weken in mijn verzameling zit en wel erg van toepassing is op een dag als vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + een =