Ontspannen en tv kijken

Er zijn van die dingen die je gewoon vreselijk vindt, voor mij is dat tv kijken, om een hele avond op de bank te zitten en al je aandacht hebben voor de tv is iets wat ik niet kan en waar ik gewoon kriebelig van wordt. Mag graag De Wereld Draait Door kijken maar dan heb ik het wel weer gehad en gaat de tv weer uit om het soms later op de avond nog even weer aan te doen.
Tocht schrijf ik dit fout want sinds afgelopen zomer moest er iets veranderen in mijn leven, ik moet leren om ook eens een avond helemaal niets te doen. Dus geen theezakjes, geen boek waarbij mijn hersenen overuren draaien, nee gewoon helemaal niets. Dan is het de vraag, hoe ga je dat doen en dan blijkt dat tv kijken heel ontspannend kan zijn. Het hangt er alleen vanaf hoelang je dat gaat doen en waar je naar gaat kijken.

Daar zit nu net het probleem, ik ben niet van de films en series, geef mij maar een mooi boek zodat ik zelf mijn beelden daar kan bij fantaseren. Dat ging hem dus niet worden, uitzondering is een serie als Hendrik Groen op de maandagavond. Maar om nu de hele avond documentaires zitten te kijken is ook niet wat ik wil. Toch heb ik gaande weg de laatste maanden programma’s gevonden die erg leuk zijn, waarbij je prima 1 kunt missen, die je via Uitzending Gemist ook op een ander tijdstip kunt bekijken en die mij wel kunnen boeien.

Een geweldig programma is Binnenste Buiten, elke avond rondom 7 uur op NPO 2 en tevens op deze zender is het Typisch Bellingwolde. Helaas is dit nu afgelopen en gaat men verder met Typisch Dwingeloo. Beide zijn het programma’s waar de gewone man en vrouw centraal staan en je een inkijkje krijgt in het leven van een ander.

Het is alleen jammer dat er daarnaast zo ontzettend veel rotzooi op de Nederlandse tv is, programma’s als Mijn man is een klusser ed, kom op zeg, dit heeft toch totaal geen inhoud. Wat mij betreft mogen zenders als RTL en vooral SBS gelijk verdwijnen, ik kan daar echt niets leuks vinden. Oja the Voice, daar luister ik naar. Niet te veel kijken want dan bekruipt mij het gevoel dat dit veel doorgestoken kaart is. Dan is met een boek op de bank en met 1 oor luisteren toch meer dan voldoende.

Vandaag laat ik wederom een theezakje zien uit mijn eigen verzameling. Jule Te (kerstthee) van Carstensens Tehandel uit Denemarken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien + 5 =