Stikstof, ook mijn probleem

Vandaag reed ik tegen twaalven naar huis en zag rondom de afrit van de A7 naar mijn dorp allerlei flikkerende lampen. Het is weer zover, de boeren uit mijn dorp laten zien dat ze nog aanwezig zijn. Nu niet met blokkades maar gewoon duidelijk zichtbaar voor al het verkeer op de A7.

Nog steeds worden ze hier in de provincie gezien als aanstichters van het stikstof probleem. Daar kan ik dus vreselijk kwaad om worden want zij zijn heus niet alleen verantwoordelijk voor dit probleem. Nee dat ben ik ook en jij, jij en jij.

Elke morgen rij ik vanuit Zuidbroek naar Groningen, een lange stoet van auto’s, veel harder dan 100 is niet mogelijk maar her en der is er een gek die wel zonodig 130 moet rijden. Allemaal goed en wel, daar rij ik dus. Muziekje aan en me laten voortbewegen richting het werk. Ik kijk een links en rechts en dan zie ik steeds hetzelfde, allemaal auto’s met 1 persoon. Amper auto’s waar meer mensen in zitten. Hier erger ik me dus dood aan.

Ook ik rij noodgedwongen alleen in de auto, aangezien er niemand is die wil carpoolen. Nee iedereen wil zijn eigen vrijheid houden, wanneer men weg wil dan niet willen wachten of even omrijden om iemand op te pikken,
Maar zoveel auto’s dat is toch alleen maar slecht voor het milieu en dan spreek ik nog niet eens over de portemonnee.

Voor wie ligt er hier een schone taak weggelegd, voor de overheid, voor werkgevers? Waarom wordt er niet meer gestimuleerd om te gaan carpoolen?

Afbeelding van Clker-Free-Vector-Images via Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × een =