Zwarte Pieten discussie

Met een zekere belangstelling volg ik de afgelopen weken de discussie omtrent Zwarte Piet. Eigenlijk met de bedoeling om daar niet op te reageren. Ik heb er mijn mening over maar zie niet de noodzaak om dit naar buiten te brengen. Ondertussen heb ik me de afgelopen weken wel aan iets anders zitten ergeren. Halloween. 
Een overgewaaid fenomeen uit Amerika waar de detailhandel weer handig op is ingespeeld. Wat het voor mij ondraaglijk maakt zijn de foto’s die ik her en der op social media voorbij zie komen. Compleet kapot geslagen hoofden en nog vreselijker, doorgesneden kelen. Hier word ik dus compleet onpasselijk van. Er ligt een verbod via Facebook op naakt, zelfs functioneel naakt mag daar niet geplaatst worden of wordt verwijderd maar een dit soort misselijkmakende beelden mogen blijkbaar wel. Ik heb dus diverse beelden aangemerkt als ongewenst en niet passend voor een openbaar netwerk. 

Laten we Sint Maarten maar eens in ere houden, 11 kinderen in een buurt waar mega veel kinderen wonen. Nee daar doen we blijkbaar niet meer aan of weten de ouders niet hoe snel ze naar een overdekt winkelcentra moeten komen. 

Hoezo tradities in ere houden?

Foto’s Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × twee =