Dagje Duitsland

20 minuten en ik zit aan de andere kant van de grens, net zo ver als van mijn huis naar Groningen, alleen kan ik richting Duitsland sneller rijden en dus iets meer kilometers afleggen. Kom ik daar vaak? Ja zeker, met een zekere regelmaat steek ik de grens over. Voor het kopen van “pilsner und spirituosen”, zuurdesembrood en natuurlijk thee. Ost Friesen tee om te drinken want dat is wel heel erg lekker, maar ook leuke zakjes voor mijn verzameling. Daarnaast ga ik al jaren, 1 dag per jaar met een collega verzamelaar naar Duitsland om de nieuwste zakjes te vinden en dat lukt ons altijd prima.

Het voordeel van lang ziek zijn is dat ik nu nog heel veel vrije dagen bezit en dus zomaar een dagje extra kon gaan. Dit keer niet met z’n tweetjes maar met een verzamelaar uit Drenthe. Zij wilde heel graag ook eens naar een andere locatie dan de plaatsen gelijk over de grens. Dus op naar Oldenburg. Voor ons zeer goed bekend voor haar nieuw. Nou dat heeft ze dus geweten. Dat wordt sjouwen en straatje in en straatje uit. Na zoveel jaar verzamelen weet je daar gewoon elke winkel te vinden.

Voordeel om er eens extra te komen, er liggen nu veel meer aan de winter en kerst gerelateerde zakjes in de winkel. Ik kan dus even helemaal los gaan en weer de leukste zakjes scoren en wat een voordeel is, veel winkels waar je van elk zakje 1 kunt kopen en niet verplicht bent tot aankoop van doosjes vol. Mijn dag was zeker geslaagd en de dag van onze gast was meer dan geslaagd.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × een =