Mes in de rug

Hoe gaat het? Ja prima hoor, ik ga de goede kant op. Mooi en dan begint men over de bekende koetjes en kalfjes. Maar gaat het wel zo goed? Ja zeker op sommige momenten en steeds langere periodes gaat het aanmerkelijk beter. Alleen de periodes van terugval voelen heftiger aan en men kan mij ongelooflijk veel pijn doen.

De afgelopen maanden heb ik diverse mensen goed leren kennen. Wat ben ik afgeknapt op een aantal mensen. Maar daar wil ik niet eens woorden meer aan vuil maken. Alleen snap ik niet dat mensen dan ook harteloos kunnen zijn. 2 week terug had ik bezoek en dat gesprek liep volledig zoals ik had verwacht. Ondanks dat ik dit had verwacht en ik reageerde zoals al jaren daarvoor reageer, heeft het me naderhand ontzettend veel pijn gedaan. Waarom heb ik niet naar mijn innerlijk stemmetje geluisterd en gedaan wat een psycholoog mij jaren terug adviseerde? Het is goed zo als het is.

Afgelopen zondag kreeg ik echter een vreselijke domper te verwerken. Kreeg het bekende mes even in de rug gestoken. Ligt het nu aan mij en ben ik emotioneler geworden en kan dit soort opmerkingen niet meer aan of moet ik de dingen accepteren zoals ze zijn en mensen blijkbaar anders zijn of totaal niet begrijpen dat ze met dit soort opmerkingen mij vreselijk veel pijn doen? Terwijl ik dit tik liggen de tranen aan de oppervlakte en heb geen idee hoe ik dit weer een plaatsje moet geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − 4 =