Groninger in hart en nieren

Nu ik de afgelopen maanden veel heb kunnen fietsen en wandelen, ben ik op plekjes geweest die ik helemaal niet kende of die me nog nooit zo waren opgevallen. Mooie plekjes maar ook plekjes die ten prooi zijn gevallen aan industrie of aan nieuwbouw wijken. Daar probeer ik dan maar zo snel mogelijk langs te fietsen en door te gaan naar de pareltjes van het Groninger Land.

Een paradijsje in natuurlijk de Heemtuin, een gebied waar de natuur zijn gang mag gaan en waar het heerlijk wandelen is. Van een heel andere orde is het landgoed Ennemaborg met het Midwolderbos. Een gebied wat is beheer is door het Groninger Landschap en waar je heerlijk kunt wandelen.

Zo ook afgelopen zaterdagavond. Om 8 uur vertrekken we daar voor een wandeling onder begeleiding van een gids door een donker en duister bos. De Nacht van de Nacht. We worden daar met de neus op de feiten gedrukt dat het zelfs in Oost Groningen niet meer helemaal donker is. Op een opengedeelte aan de rand van het bos, zie we duidelijk de verlichte hemel van Delfzijl en de Eemshaven, de kassenbouw rondom Zuidbroek en Sappemeer, Veendam en Winschoten. De lucht wordt boven de plaatsen verlicht.

Zodra we weer het bos in gaan, is het echt donker en toch kun je na verloop van enige minuten redelijk goed zien in het donker. Hoor je de uilen, geritsel in de bossen en loop je toch door een van de mooiste stukjes van onze provincie. Aangezien we zuinig moeten zijn op de natuur en deze gebieden heb ik besloten om mee te gaan doen met deze stichting. Ik wil dit beschermen en waar mogelijk uitbreiden. Voor meer info ga eens naar hun site. Klik Hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + 12 =