Nieuwe aanwinsten

398 nieuwe theezakjes tijdens een middagje ruilen. Wat kan een mens toch blij zijn met dit aantal. Er zullen hoogst waarschijnlijk wel een aantal tussen zitten die ik bij nader inzien reeds in de verzameling heb zitten maar het merendeel is weer totaal nieuw. Beauties uit Rusland, Finland, Denemarken, maar ook ontbrekende exemplaren uit een collectie en eigenlijk ben ik daar net zo blij mee misschien zelfs wel blijer.

Na een beurs ga ik maar eens bij de grote tafel zitten zodat er voldoende ruimte is. Het is dan sorteren op merk en tellen van de aanwinsten. Daarna gaat alles op volgorde in een bak en begint de moeilijkste klus van het verzamelen. Alles moet namelijk ingevoerd worden op Catawiki of in mijn Excel bestand. Twee bestanden? Ja inderdaad, op Catawiki kan ik de zakjes aanvinken die door anderen reeds zijn ingevoerd en is het een simpele kwestie van aanvinken. Ontbrekende zakjes die ik voorbij zie komen worden door mij zelf op Catawiki geplaatst of wanneer het heel bijzondere zakjes betreft gaan ze in mijn excel bestand. Waarom ik dat doe? Om gewoon mijn verzameling zo exclusief mogelijk te houden. Van sommige zakjes gaat het niemand iets aan dat ik deze bezit. Denk dat iedereen dat wel heeft.

Maar om terug te komen op het invoeren in lijsten zodat je weet wat er in je verzameling zit, is zo langzamerhand geworden tot een mega klus. Wanneer je verzameling nog klein en overzichtelijk is, dan kun je tijdens een middagje invoeren met gemak 50 theezakjes opruimen, maar ondertussen ben ik al heel blij dat ik er 25 kan aanvinken op een middag en nog blijer wanneer ik er 10 zelf heb ingevoerd. Het is namelijk niet even een kwestie van opzoeken en aanvinken, je moet ook ontzettend goed opletten of dit zakje wel exact dezelfde is dan het zakje wat er misschien al opstaat. Soms zijn ze net iets anders en is het heel goed nakijken of het wel klopt. Nummer kan anders zijn, kleur, soms een extra teken, andere achterkant of indeling. Gewoon een klere klus dus. Maar het houdt ons verzamelaars van de straat. Ik heb er in elk geval weer 398 te gaan om op te ruimen en nog erger, er ligt hier nog een behoorlijk vracht van de vorige beurs en een ruil van over de 200 stuks. Laat de winter maar komen.

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 3 =