Steeds maar weer fietsen

Om longinhoud op te bouwen ben ik dus veel aan het fietsen, rondje van 20 km of meer daar draai ik mijn hand niet meer voor om. Maar het is niet mijn hobby en dat zal het ook nooit worden. Maar fietsen door de velden is wel heel mooi en mijn fototoestel is dan ook een vriend die ik graag mee neem op mijn tochten.

Maar gisteren was er een totaal andere fietstocht, samen met leden en belangstellenden was er een in het kader van het 20-jarig bestaan van de Historische Kring Menterwolde een fietstocht door Noord-en Zuidbroek. Beginnend bij het Noord Nederlands Trein en Tram Museum gingen we kris kras door de dorpen en werden er vele leuke verhalen verteld. En het meest leuke zijn dan misschien ook nog wel de anekdotes die de mede-fietsers vertellen over gebeurtenissen of personen die ergens hebben gewoond.

Onder een stralende zon langs plekjes die ik zelf amper kende, want eigenlijk heb ik niets te zoeken op het oude kerkhof in het dorp en zit ik ook nooit thee te drinken achter de molen in Noordbroek. Dit is dan zo ontzettend leuk en gezellig en ook een welkome afwisseling op mijn eenzame tochten door de velden. Nu nog een week met wat onderzoeken en daar tussen door wat werken aan de theezakjes en dan probeer ik weer op therapeutische basis wat uren aan het werk te gaan. Maar ook voldoende tijd om toch regelmatig de fiets te pakken, misschien rondjes van een half uur oid en zonder herfststormen.

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − zestien =