Jaarlijks thee-uitje

Tweede hittegolf is een feit, niet zo handig voor iemand die al maanden thuis zit in afwachting van een zuurstofapparaat. Mijn dagen bestaan uit fietsen, wandelen en lezen. Helaas lukt het mij niet zo goed om met mijn theezakjes bezig te zijn en langere tijd achter de laptop te gaan zitten. We gaan er maar vanuit dat dit terug gaat komen.

Weken terug was er dus afgesproken om de laatste woensdag van augustus richting Duitsland te gaan en weer nieuwe theezakjes te scoren. Maar is dit wel verstandig met dit weer? Gelukkig stond er geen mega grote stad op de planning dus geen uren wandelen in de hitte want dat zou me echt niet gaan lukken. Dit keer stond Aurich op de planning en tegen 10.00 uur zijn we toch vertrokken voor een iets kortere dag dan dat we gewend zijn.

Aurich gelegen midden in Ost Friesland met zijn befaamde Theecultuur. Vele merken als Bünting, Messmer, Thiele, Onno Berends en vele andere komen uit deze omgeving. Hier zullen we dus ongetwijfeld weer nieuwe zakjes kunnen scoren. Ondanks dat ik al maanden amper iets doe aan mijn verzameling is het toch heerlijk om van de ene winkel naar de andere te struinen en nieuwe zakjes aan te kunnen schaffen.

Ondanks een wat mager begin gaat het in de loop van de dag weer als vanouds. Bijzondere nieuwe zakjes, zakjes waarvan de inhoud heerlijk is, zakjes die ik de komende tijd goed kan ruilen (kom op zin) van alles wordt er weer in de tassen gestopt. Doosjes vol nieuwe zakjes. Dit jaar geen winkeltjes waar losse zakjes kunnen kopen, maar gezien de hitte en het wat moeilijker kunnen lopen en slenteren, toch een geweldige score. Nu maar hopen dat de animo voor de theezakjes ook weer terug gaat komen.

Onder het zakjes hier beneden zien jullie ook nog een artikel van mijn collega Bouke Nielsen wat in september 2007 in Dagblad van het Noorden heeft gestaan en verteld over de theecultuur in Ost Friesland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 − 3 =