Thee Beurzen Tips

Ergernis steekt de kop op

Gisteren stak de ergernis bij mij even flink de kop op, na enkele dagen wat minder weer begon men reeds te klagen over een slechte zomer. Maar ik kan er dus compleet niet bij dat men een paar dagen met wat regen gelijk begint te mekkeren over slecht weer. Nu weet ik best dat sommige mensen geen tuin bezitten, geen boeren in hun vriendenkring bezitten of van de verschillen in ons klimaat kunnen genieten. Maar tot vorige week hebben we toch een geweldige zomer gehad? Ik ben al maanden thuis en tot en met gisteren heb ik praktisch elke dag buiten kunnen zitten, heb kilometers ver kunnen fietsen en genoten van de natuur. Moeten we dan nu gelijk gaan klagen? Nee eerlijk gezegd vind ik van niet.

Afgelopen nachten werd ik wakker van regen en wind. Dan trek ik mijn dekbed nog wat hoger en draai me lekker om. Slapen met dit weer is zoveel lekker dan in de week met meer dan 35 graden. Mijn tuin geniet nog veel meer, alles wordt weer groen in plaats van dor en stoffig. Schijnt even de zon, dan is het gelijk weer heerlijk en pak ik een boek en geniet dubbel van de momenten dat de zon nu even schijnt. Fietsen nee, dat is niet het meest leuke met regen en wind, maar wandelen kan toch prima. Er zijn hier nog zoveel mooie plekjes om te wandelen maar wanneer ik dan vraag of ze daar wel eens zijn geweest, dan is de reactie nee en kennen ze de locatie niet of men is niet op de hoogte van mogelijkheden die er ook met iets minder weer zijn.

Zo en nu ben ik mijn ergernis even kwijt. Ik geniet na zoveel weken schitterend weer nu ook van enkele dagen dat het wat minder is, ik laat mijn leven niet verknallen door “het weer”.

Afbeelding van Cristian Ferronato via Pixabay

Onderstaande foto’s zijn aangeleverd door Saskia Dijk-Lok en geven haar kijk op deze mooie vakantie weken weer.

Please follow and like us:

One thought on “Ergernis steekt de kop op”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 5 =