Op jacht naar fuchsia’s

Na een week van ups en downs, ben ik donderdagmiddag het huis ontvlucht en samen met Ina (van de Aurikeltjes) naar de zomershow van Fuchsia Kwekerij Lokhorst in Gieten gegaan. Even weg van alles.

Ach en wat is dat dan gelijk een verademing voor me, heerlijk slenteren tussen honderden fuchsia’s. Vele bekende soorten maar nog veel meer onbekende beauty’s. Weer een lijst gemaakt met alles wat ik graag volgende zomer wil toevoegen. En uiteraard kon ik het niet laten om toch nog 4 nieuwe mee te nemen. Ze hebben nog 2 maanden de tijd om te groeien voordat ik ze in de winter opslag doe. Ook een dubbele witte Brugmansia keek me zo verliefd aan dat hij graag met me mee wilde naar huis. Nu ik al maanden thuis zit, komt er veel ontspanning bij mijn planten (het gekke is dat de theezakjes me minder ontspanning brengen, zal wel komen omdat dit een binnenhobby is).

Daarna nog naar de tuin van Marjolein, Bartjes Tuinzaden, want een aantal jaren terug had ik daar een lila Acnistus australis  gekocht en enige tijd terug zag ik dat ze ook een witte had. Tot mijn vreugde had ze de
Acnistus australis alba nog en zelfs een purperen de Iochroma x acnistus purpur. Ik moest me gewoon even zelf verwennen met deze mooie planten en nu maar goed verzorgen zodat ze net zo mooi groot worden als de lila.

Mijn tuin is ondertussen een grote bloemenzee waar ik elke avond een uur aan het gieten ben om ook alles mooi te houden. Maar op dit moment in mijn leven is dit even mijn belangrijkste ontspannings activiteit.

Hierbij nog enige foto’s uit de tuin van kwekerij Lokhorst, de bovenste van dit artikel is de Philippe.

Roesse Blacky
Lovely Liesabeth
Herbs Avond Rood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien + 14 =