Hitte en tv kijken

Wat ga je doen met deze hitte? Buiten gaan zitten lezen is eigenlijk geen optie. Om 9 uur in de ochtend heb ik de zon al op mijn terras staan en is het niet echt prettig om er te gaan zitten en dit wordt gaande weg de dag alleen maar erger. Om 3 uur in de middag is het gewoon smerig heet achter mijn huis en peins is er helemaal niet meer over om er te gaan zitten.

Dus ik kijk al enige dagen in de middaguren tv. Nou is bekend dat ik geen tv-kijker ben, maar ondertussen heb ik toch wel enige leuke dingen gevonden. Tour de France kijken is natuurlijk geweldig, de spanning, de omgeving waar ze rijden, altijd leuk om naar te kijken. Maar ik moet gelijk keuzes maken, want er is ook zwemmen op een ander kanaal. Na jaren in het zwembad te hebben gewerkt blijft dit altijd leuk om te volgen.

Maar het allerleukste is het programma Binnenste Buiten. Zullen we herhalingen zijn, maar ik kende dit programma totaal niet en dan is het toch wel erg leuk om dit in deze periode te ontdekken. Als liefhebber van tuinen en buitenleven is dit gewoon zo ontzettend ontspannend om naar te kijken.

Doe ik dan momenteel helemaal niets? Ja wel hoor, ik stond vanmorgen om 9 uur reeds voor de deur bij de Welkoop in Hoogezand. Schotels halen voor onder een aantal bloempotten want ik blijf aan het gieten van mijn bloemen, vooral de dahlia’s lijken wel verslaafd te zijn aan water. Dus nu in schotels zodat ze extra voorraad hebben om te drinken.

Voor de rest is het te warm om in de theezakjes te zitten, dus kom niet veel verder dan theedrinken (ja dat is goed met het warme weer), lezen en soms gewoon helemaal niets doen. Daarnaast zijn er een aantal mensen om me heen die er voor zorgen dat ik geen kluizenaar ga worden, op sleeptouw naar het Schildmeer, lunchen bij vd Valk, richting zee. Ach we komen de dagen nog steeds goed door. Vooral doorgaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 + acht =